17:30 15.03.2019

Київ направив ноту протесту Москві через візит делегації Держдуми до окупованого Криму

2 хв читати
Київ направив ноту протесту Москві через візит делегації Держдуми до окупованого Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з неузгодженим з українською стороною візитом делегації Держдуми РФ на територію тимчасово окупованого Криму й направило ноту МЗС РФ.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з Україною візитом делегації Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації на чолі з її головою В.Володіним, а також деяких членів уряду Російської Федерації, який розпочався 15 березня 2019 року, до тимчасово окупованої Російською Федерацією території України – Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. (...) Міністерству закордонних справ Російської Федерації направлено ноту протесту", - йдеться в коментарі МЗС України.

У відомстві наголосили, що Україна розглядає цей та інші такі "візити" керівництва РФ як подальші кроки з легітимізації спроби незаконної анексії АРК та м. Севастополя, а зроблені російськими чиновниками заяви вважає цинічними й відверто провокаційними.

"Саме руйнівна та безвідповідальна політика російської окупаційної влади протягом п’яти років окупації призвела до істотного загострення економічних, соціальних, гуманітарних і екологічних проблем на півострові", - переконані в МЗС України.

Чергове відвідування Криму російськими посадовими особами є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету України, міжнародного права, Статуту ООН і низки резолюцій Генеральної асамблеї ООН, а також зобов'язань РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, учасниками яких є Україна та Російська Федерація, наголосили в МЗС.

Голова Держдуми В'ячеслав Володін у Сімферополі у п'ятницю заявив, що влада України протягом 25 років проводила стосовно Криму "руйнівну політику" й має відшкодувати півострову втрати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА