12:50 16.03.2019

Порошенко підписав указ про звільнення голови Полтавської облдержадміністрації Головка

2 хв читати
Порошенко підписав указ про звільнення голови Полтавської облдержадміністрації Головка

Президент України Петро Порошенко заявив, що підписав указ про звільнення Валерія Головка з посади голови Полтавської обласної державної адміністрації (ОДА).

"Сьогодні тут, у Полтаві, я хочу заявити, що я підписав указ про звільнення пана Головка", - сказав П.Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку Полтавської області в суботу.

Він пояснив причину звільнення В.Головка:"до нього виникли серйозні претензії і аргументовані підозри у Національного антикорупційного бюро".

"Щоб забезпечити об'єктивне розслідування, точно буде краще, якщо пан Головко не обійматиме високу державну посаду", - зазначив П. Порошенко.

На думку глави держави, це рішення логічне і має стати моделлю для подібних випадків.

При цьому П.Порошенко наголосив, що "останнє слово, безумовно, за судом – лише суд може визначити рівень кримінальної відповідальності людини".

Як повідомлялося, 12 березня, виступаючи на форумі "Від енергоефективності до енергонезалежності" в Києві, П.Порошенко попросив Кабінет міністрів направити йому подання на звільнення голови Полтавської ОДА В.Головка: "Попрошу пана прем'єр-міністра: я звертаюся до нього з пропозицією дати мені подання на звільнення голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка і його першого заступника пана Пісоцького".

Президент наголосив тоді, що до цих посадових осіб виникли серйозні претензії з боку Національного антикорупційного бюро України, є відповідні докази. "Для об'єктивного розслідування буде краще, якщо пан Головко не обійматиме високу державну посаду", - сказав глава держави.

Обшуки в будівлі Полтавської ОДА відбулися 22 лютого. Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підтвердила проведення обшуків у посадових осіб Полтавської області в рамках кримінального провадження щодо організації схеми одержання неправомірної вигоди.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо організації схеми одержання неправомірної вигоди службовими особами Полтавської області. В рамках зазначеного кримінального провадження з метою встановлення обставин, яким необхідні докази, детективи НАБУ проводять низку погоджених прокурорами САП і санкціонованих судом обшуків", - повідомила САП у Фейсбуці, не уточнивши конкретних посад та осіб, у яких проходили обшуки.

Місцеві Інтернет-видання повідомляли, що співробітники НАБУ провели обшуки в будівлі Полтавської ОДА, зокрема, в кабінеті голови ОДА В.Головка та його першого заступника Андрія Пісоцького, в рамках досудового розслідування за ч. 4. ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

В.Головко був призначений головою Полтавської ОДА у грудні 2014 року. Раніше був депутатом Полтавської облради V і VI скликань. З 2012 по 2014 рр. – народний депутат України VII скликання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА