13:54 17.03.2019

Порошенко має намір у 2023 році почати переговори про вступ України в ЄС і забезпечити отримання ПДЧ

2 хв читати
Порошенко має намір у 2023 році почати переговори про вступ України в ЄС і забезпечити отримання ПДЧ

Кандидат у президенти України, глава Української держави Петро Порошенко планує у разі його обрання на другий термін підготувати Україну до вступу в Європейський Союз і НАТО.

"До кінця свого другого президентського терміну я планую підготувати Україну до вступу в НАТО і ЄС. І у 2023 році повністю і реалістично почати переговори про вступ до ЄС і зробити так, щоб Україна отримала план дій про членство в НАТО", - сказав П.Порошенко на зустрічі з виборцями "Ми йдемо своїм шляхом" у центрі Києва в неділю.

Він нагадав, що вже на Лондонському саміті НАТО в грудні 2019 року, "після того, як виборці нададуть мені мандат ще на 5 років, у мене є намір поставити питання про ПДЧ". П.Порошенко повідомив також, що написав про це в листі генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу.

Як повідомлялося, 7 лютого Верховна Рада звернулася до держав-членів НАТО із закликом підтримати наміри України про отримання членства в Альянсі і на саміті НАТО в Лондоні в грудні 2019 року почати формальний діалог про надання ПДЧ. Крім того, український парламент звертається до Північноатлантичної ради і Парламентської асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО з проханням підтримати висловлений Україною намір стати членом НАТО.

Ініціювали звернення Верховної Ради голови фракцій "Народний фронт" і "Блок Петра Порошенка" Максим Бурбак та Артур Герасимов.

Пізніше у своєму привітанні Є.Столтенберга із його 60-річним ювілеєм П.Порошенко висловив сподівання на надання Україні плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) на саміті Північноатлантичного альянсу, проведення якого заплановано на грудень 2019 року в Лондоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА