15:33 17.03.2019

В "опозиційній платформі - за життя" заявляють, що керівні посади в виборчкомах Харківської області масово дістаються представникам Порошенка

2 хв читати
В "опозиційній платформі - за життя" заявляють, що керівні посади в виборчкомах Харківської області масово дістаються представникам Порошенка

Представник кандидата в президенти Юрія Бойка до Центральної виборчої комісії висунув вимогу розпустити окружну виборчу комісію №179 Харківської області, яка незаконно вдвічі збільшила квоту представників президента в керівництві дільничних комісій.

Як повідомляється на офіційному сайті "Опозиційної платформи – За життя", таку саму схему реалізують і в окрузі №180 у Харківській області.

"10 березня окружком № 179 ухвалив постанову про створення і роботу дільничних виборчих комісій, в якому не дотримана пропорція під час розподілу квот керівних посад в дільничних виборчих комісіях. Зокрема, від кандидата на посаду президента України Петра Порошенка головами, заступниками голів, секретарями було призначено 88 осіб (з них 44 голови ДВК) за квоти у 39 посад. Отже, квота президента на керівні посади була неправомірно збільшена більше ніж удвічі", - йдеться в повідомленні.

Уповноважений у ЦВК від кандидата в президенти Юрія Бойка подав скаргу з вимогою скасувати цю постанову і достроково припинити повноваження всього складу окружної виборчої комісії територіального округу № 179.

"У 180-му окрузі також відбувається спроба фальсифікувати склад комісій: інформація не публікується належним чином, закрито приміщення, яке має бути доступно черговому члену комісії, довіреній особі кандидата відмовлено в наданні копії постанов комісії. З цього приводу штаб звернувся в поліцію", - йдеться в повідомленні.

Штаб Ю.Бойка також має намір передати матеріали про порушення з боку окружних виборчих комісій місіям міжнародних спостерігачів.

В "Опозиційній платформі – За життя" нагадали, що раніше ЦВК розформувала окружну виборчу комісію №163 в Тернопільській області за такі самі порушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА