19:12 17.03.2019

Голосування стосовно Brexit в парламенті Британії відбудеться цього тижня в разі впевненості уряду в успіху

2 хв читати
Голосування стосовно Brexit в парламенті Британії відбудеться цього тижня в разі впевненості уряду в успіху

Британський міністр фінансів Філіп Хеммонд заявив у неділю, що чергове голосування в Палаті громад за угодою з Brexit відбудеться в разі впевненості уряду в його успішності

"Ми принесемо угоду (в парламент - ІФ), тільки якщо будемо впевнені в тому, що у нас достатньо голосів колег і що Демократична юніоністська партія готова її підтримати, і ми зможемо провести її через парламент", - заявив він в інтерв'ю BBC.

Ф.Хеммонд підтвердив, що потрібної кількості голосів на підтримку угоди у них поки немає, додавши, що робота ведеться.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей написала статтю для недільного випуску газети The Telegraph, в якій заявила, що британські парламентарії можуть проявити патріотизм, проголосувавши за угоду щодо Brexit, яку вона узгодила з Брюсселем.

"Понад три десятки моїх колег-консерваторів змінили думку і підтримали покращену угоду. Я вдячна кожному з них. Але я знаю, що мені потрібно докласти більше зусиль, щоб переконати інших, наприклад, Демократичну юніоністську партію, якщо я хочу добитися схвалення угоди більшістю", - написала вона у своїй статті.

"І це залишається моєю метою. Це єдиний вихід з глухого кута", - продовжила британський прем'єр, нагадавши, що раніше цього тижня палата громад Британії не підтримала вихід з ЄС без угоди і також відмовилася від ідеї чергового референдуму.

Вона зазначила, що якщо британський парламент зможе схвалити угоду до Європейської Ради 21 березня, то Лондон проситиме Брюссель щодо короткого технічного продовження дії статті 50 Лісабонського договору.

У четвер члени британської Палати громад підтримали пропозицію прем'єра Терези Мей про перенесення крайнього терміну Brexit з 29 березня на 30 червня 2019 року.

У пропозиції уряду також йдеться про те, що якщо Великобританії все ж буде потрібно перенесення на більш тривалий термін, то країні належить взяти участь у найближчих виборах до Європарламенту.

Це рішення британського парламенту означає, що тепер Т.Мей проситиме ЄС дозволити перенести дату виходу Великобританії з ЄС. Щоб ця пропозиція була схвалена, її повинні підтримати всі інші 27 членів Євросоюзу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА