16:32 18.03.2019

Австралія розширила санкції проти РФ

2 хв читати
Австралія розширила санкції проти РФ

Глава Міністерства закордонних справ Австралії Меріс Пейн у понеділок заявила, що її країна слідом за ЄС, Канадою та США розширила санкції у відповідь на події, пов'язані з Україною.

У заяві зазначено, що ще 16 березня Австралія включила до санкційного списку десять осіб. Серед людей, що потрапили до цього списку, є ті, проти яких США, Європа та Канада також запровадили обмежувальні заходи фінансового характеру наприкінці минулого тижня.

У списку людей, проти яких Канберра запровадила санкції, значаться: начальник прикордонного управління ФСБ Криму та Севастополя Сергій Станкевич, начальник відділу берегової охорони прикордонного управління ФСБ РФ та Криму Андрій Шеїн, командир корабля "Ізумруд"Андрій Шипіцин, начальник служби пункту управління ФСБ РФ та Республіці Крим і Севастополю Руслан Ромашкін, а також лідер "ЛНР" Леонід Іванович Пасічник, голова "парламенту" "ДНР" Володимир Бідьовка, спікер "парламенту" "ЛНР" Денис Мірошниченко, командир корабля "Дон" Держприкордонслужби ФСБ РФ Олексій Саляєв, начальник служби в м. Керч пункту управління ФСБ по Республіці Крим Олексій Шатохін, командир малого протичовнового корабля ВМС Росії "Суздалець" Сергій Щербаков.

У документі наголошується, що проти цих людей запроваджуються обмежувальні заходи фінансового характеру. Крім того, їм заборонено відвідувати Австралію.

"Австралія єднається зі своїми партнерами в протидії тривалій російській агресії проти України через п'ять років після незаконної анексії Криму з боку Росії", - йдеться в заяві глави австралійського зовнішньополітичного відомства.

"Австралія засуджує агресію та закликає Росію негайно звільнити затриманих українських моряків і кораблі. Ми також закликаємо Росію забезпечити вільний прохід українських і міжнародних суден через Керченську протоку та Азовське море", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА