16:37 18.03.2019

Нардеп Березенко заявляє, що зустрінеться зі слідчим у ВР

3 хв читати
Нардеп Березенко заявляє, що зустрінеться зі слідчим у ВР

Заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко заявляє, що не з'явився на допит до Національної поліції у справі про виборчі схеми, оскільки виклик не було оформлено належним чином, і вже домовився про зустріч зі слідчим у справі безпосередньо в будівлі Верховної Ради.

"У Нацполіції так поспішали мене викликати на допит, що навіть не оформили належним чином виклик. Хоча встигли сповістити про це громадськість. Журналісти краще за мене й адвокатів знали про місце і час мого запрошення. Інформація про це запрошення з'явилася в пресі раніше, ніж воно встигло дійти до Верховної Ради", - написав С.Березенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

При цьому він оприлюднив скан-копію направленого виклику на допит, датованого 13 березня, який був прийнятий і зареєстрований апаратом Верховної Ради в четвер, 14 березня, і скан-копію новини про його виклик на допит, оприлюднену 13 березня.

Парламентарій зазначив, що поточний тиждень у Верховній Раді - пленарний. "Тому я попросив через адвоката зустрітися зі слідчим - Мірковцем Дмитром Михайловичем, за місцем роботи - в комітеті Верховної Ради. Сьогодні мій адвокат передав відповідний лист слідству з цим проханням і отримав на це згоду. Обов'язково повідомлю про результати цієї зустрічі громадськість - наскільки мені дозволять це рамки КПК", - написав С.Березенко.

Він заявив, що "готовий відповісти на будь-які запитання, які цікавлять слідство".

"Ще раз наголошую - вибори президента мають відбутися чесно та прозоро. Переконаний, що виборці дуже скоро дадуть оцінку і політикам, і тим, хто має стежити за законністю виборчого процесу", - наголосив парламентарій.

С.Березенко також звернувся до незалежних журналістів із проханням здійснити розслідування, звідки стався витік у ЗМІ інформації про його виклик на допит.

Як повідомлялося, директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко в понеділок повідомив, що С.Березенко не прибув на допит до Національної поліції у справі про виборчі схеми (кримінальне провадження за ч.2 ст.160 Кримінального кодексу України), призначений на 10.00 понеділка, і додав, що депутата буде викликано на допит повторно. При цьому, відповідаючи на уточнювальне запитання про статус С.Березенка, він зазначив, що може йтися про статус свідка, а чи буде нардеп свідком після того, як прийде на допит, він "не готовий сказати, оскільки тут є певна процесуальна межа".

Наприкінці лютого міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в одному з інтерв'ю, відповідаючи на запитання про те, чи фігурує в кримінальних процесах С.Березенко, сказав: "Так, фігурує. Його називають організатором схем (підкупу виборців - ІФ). Він - народний депутат, і щодо нього слідчих дій здійснювати не можна. Але за фактом - так, у провадженнях фігурує".

Сам С.Березенко відкинув свою причетність до підкупу виборців і зажадав вибачень від А.Авакова. Пізніше він заявив, що, згідно з інформацією Нацполіції, його процесуальний статус у кримінальному провадженні щодо порушень на виборах не визначено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА