11:44 19.03.2019

Кияни оцінили діяльність органів влади нижче 3 балів із 5, лідером антипатій стала ВР - соцопитування

2 хв читати
Кияни оцінили діяльність органів влади нижче 3 балів із 5, лідером антипатій стала ВР - соцопитування

 У Києві оцінка діяльності Верховної Ради за п'ятибальною шкалою не дотягнула навіть до "двійки", кияни оцінили її роботу всього в 1.93 бала, свідчать результати опитування проекту "Київський омнібус", проведеного дослідницькою компанією "Active Group" у березні 2019 року.

Згідно з оприлюдненим у вівторок прес-релізом, жителям Києва пропонувалося оцінити діяльність президента, Верховної Ради, міського голови, комунальних служб і правоохоронних органів міста за п'ятибальною шкалою, в якій "один" - мінімальна оцінка, а "п'ять" - максимальна. За результатами, жоден з органів влади не набрав у середньому навіть 3 бали.

Майже третина респондентів (31%) оцінюючи діяльність президента Петра Порошенка поставили йому "одиниці", ще 25,7% опитаних - "двійки". Чверть киян (24,2%) оцінили його роботу на трійку. А задоволених його роботою виявилося 16,8%: із них 11,9% поставили "четвірки" і 4,9% - "п'ятірки". Не визначилися з відповіддю 1,2% городян. Отже, середня оцінка нинішнього президента становить 2,33 бала. Не визначилися з відповіддю 2.3% опитаних.

Оцінка роботи Верховної Ради виявилася гіршою серед усіх запропонованих органів влади. 40,2% киян поставили "одиниці", 33,5% - "двійки", 17,4% - "трійки". І лише 4,9% поставили "четвірки" і 2% - п'ятірки. Не визначилися з відповіддю 2% городян. Отже, середня оцінка становить 1.93 бала і стала антирекордом за час проведення омнібусів.

Оцінюючи роботу мера половина опитаних киян (49,8%) поставила Віталію Кличку незадовільні оцінки: "двійки" поставили 20,7% городян, а "одиниці" - 29,1%, майже третина респондентів (29,2%) поставили "трійку". Зате 18.4% киян позитивно оцінили діяльність мера: 13,3% поставили "четвірки", а 5,1% - "п'ятірки". Отже, кияни оцінили діяльність міського голови в середньому 2,43 бала. Не визначилися з власними оцінками 2,6% респондентів.

Середня оцінка киянами міських комунальних служб становить 2,52 бала. "П'ятірки" комунальникам поставили лише 3,1% опитаних киян, а "четвірки" - 17,7%. Майже третина жителів Києва (31,3%) оцінила роботу комунальних служб на "трійку". "Двійки" та "одиниці" поставили 22% і 24,6% опитаних відповідно. 1,4% опитаних не визначилися з власними оцінками.

Найбільш поблажливо жителі столиці оцінили роботу правоохоронних органів, і хоча їхня середня оцінка теж не дотягла до "трійки", вони посіли перше місце за середньою оцінкою в 2.6 бала в загальному рейтингу оцінювання органів влади. 21% опитаних виставили їм "одиниці", 23,6% - "двійки", 28,7% поставили "трійку", 18% - "четвірки" і 4,7% - "п'ятірки". Середня оцінка становить 2,6 бала. Не визначилися з відповіддю 4% городян.

Дослідження відбувалося з 2 до 3 березня в рамках проекту "Київський омнібус". Загалом опитано 1800 респондентів. Похибка за довірчої ймовірності 0,95 не перевищує 2,6%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА