12:51 19.03.2019

Зеленський, Тимошенко та Порошенко лідирують у президентському рейтингу - соцопитування

3 хв читати
Зеленський, Тимошенко та Порошенко лідирують у президентському рейтингу - соцопитування

 Лідером президентського рейтингу на кінець другого тижня березня залишається шоумен Володимир Зеленський, якого підтримують 24,9% тих, хто визначився і має намір голосувати. Другу позицію має лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко (18,8%), третю - нинішній президент Петро Порошенко (17,4%), свідчать дані опитування соцгрупи "Рейтинг".

За кандидата від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка готові віддати свої голоси 10,2%, за лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка - 9,4%, лідера Радикальної парії Олега Ляшка - 5,8%, кандидата в президенти від опозиційного блоку Олександра Вілкула - 3,5% опитаних.

Водночас кожен шостий респондент не визначився з вибором кандидата.

"Важливо, що найбільше таких серед найбідніших виборців, жителів сіл, більше серед жінок", - зазначають соціологи.

В.Зеленський має міцні електоральні позиції в південно-східних областях та в Центрі країни. Ю.Тимошенко і П.Порошенко - в Центрі й на Заході, А.Гриценко - на Заході, а Ю.Бойко - на сході країни. При цьому В.Зеленський є лідером електоральних симпатій у містах, Ю.Тимошенко - в селах. В.Зеленський є лідером симпатій серед молоді та людей середнього віку, Ю.Тимошенко - серед старших виборців. Якщо В.Зеленського, П.Порошенка та А.Гриценка порівняно більше підтримують чоловіки, то Ю.Тимошенко - жінки.

Антирейтинг кандидатів очолює П.Порошенко. Майже половина виборців не проголосували б за нього за жодних обставин. За Ю.Тимошенко не віддали б свої голоси близько 30%, за Ю.Бойка - 19%, О.Ляшка - 17%, В.Зеленського - 13%, О.Вілкула - 12%.

При цьому 20,8% опитаних вважають, що наступним президентом буде П.Порошенко. В перемогу В.Зеленського вірять 19,5%, Ю.Тимошенко - 18,6%. Отже, за цим показником лідери перегонів майже вирівнялися. У перемогу Ю.Бойка й А.Гриценка вірять по 3% виборців. Протягом останнього місяця додав у цьому показнику В.Зеленський, водночас П.Порошенко дещо втратив.

Моделювання другого туру дало такі результати: Ю.Тимошенко має першість у парі з П.Порошенком (28% проти 19%). Водночас В.Зеленський - у парі з П.Порошенком (39% проти 19%), з Ю.Тимошенко (35% проти 22%) і з А.Гриценком (34% проти 26%).

Парламентський рейтинг очолює партія "Слуга народу", яку підтримують 22,4% тих, хто визначився і має намір голосувати. "Батьківщину" підтримують - 19,1%, "БПП "Солідарність" - 15,8%, "Опозиційну платформу" - 10,2%, "Громадянську позицію" - 7,9%, Радикальну партію - 6,1%, "Свободу" - 3,6%, "Опозиційний блок" і "Самопоміч" - по 3,2%. Решта партій мають підтримку менше ніж 2%.

Майже чверть не визначилася з вибором партії. За останній місяць лідерські позиції зміцнилися. В динаміці найбільше додала Громадянська позиція і БПП "Солідарність". Втрат зазнала "Самопоміч".

Дослідження проводилося з 9 по 15 березня, аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА