16:12 19.03.2019

Рішення КС щодо декриміналізації незаконного збагачення може вплинути на міжнародне сприйняття України - Клімкін

2 хв читати
Рішення КС щодо декриміналізації незаконного збагачення може вплинути на міжнародне сприйняття України - Клімкін

 Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що міжнародні партнери України постійно порушують питання щодо рішення Конституційного суду України про декриміналізацію незаконного збагачення, а також вважає, що таке рішення може вплинути на темпи європейської інтеграції та на сприйняття України як країни, що прагне змін.

"Однозначно (може вплинути на темпи євроінтеграції України - ІФ). Це може вплинути навіть не на темпи, а на сприйняття України як країни, яка змінюється і прагне йти вперед. Це одне з ключових питань, яке однозначно слід вирішити. Причому вирішити його так, щоб це стало для всіх певною гарантією, а не тимчасовим рішенням", - сказав П.Клімкін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому міністр додав, що міжнародні партнери вкрай занепокоєні цим питанням. "Це більше ніж занепокоєння. Вони вважають, що це рішення суду може змінити всю парадигму боротьби з корупцією в Україні, а це для них фундаментальне питання. Наші партнери не говорять про те, що ми не можемо ухвалювати рішення в рамках українського правового поля, вони говорять про те, що ми маємо це питання вирішити", - розповів він.

Відповідаючи на запитання про те, чи часто іноземні партнери порушують тему рішення КС, П.Клімкін зазначив: "Постійно". "Це не означає, що до нас звертаються тільки з цього питання, однак коли під час переговорів на порядку денному є широкий набір тем, то одна з них - обов'язково рішення КС", - сказав дипломат.

За його словами, міжнародні партнери "дуже чітко" кажуть, що вирішення питання про незаконне збагачення має стосуватися і вже наявних справ, які постраждали внаслідок рішення КС. "Якщо зараз просто анулювати всі наявні справи, це означатиме, насамперед, втрату довіри. Й не лише для наших міжнародних партнерів, а і для нас самих", - додав П.Клімкін.


Повний текст інтерв'ю П.Клімкіна буде розміщено в новинній стрічці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА