16:23 19.03.2019

Лобісти Тимошенко намагалися зірвати укладення мирової угоди Лазаренком у США, стверджують у "БПП"

2 хв читати
Лобісти Тимошенко намагалися зірвати укладення мирової угоди Лазаренком у США, стверджують у "БПП"

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Артур Герасимов заявляє, що останніми місяцями лобісти лідерки партії "ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко намагалися зірвати укладення мирової угоди Павлом Лазаренком із правосуддям США.

"Але останніми місяцями юристи і лобісти Юлії Тимошенко зробили все, щоб зірвати мирову угоду Лазаренка з американським правосуддям і затримати та відстрочити повернення цих мільйонів доларів в Україну", - сказав він журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок.

Крім того, А.Герасимов спростував заяву Ю.Тимошенко про те, що українські правоохоронці шукають на неї компромат у справі П.Лазаренка.

"Думаю, багато хто з вас уже читав заяви Юлії Володимирівни Тимошенко щодо того, що з оточення Лазаренка намагаються знайти на неї якийсь компромат. Хотів би сказати, що немає потреби витягати з Лазаренка компромат на Тимошенко. Левова частка корупційних грошей, які заарештовані американським правосуддям і заморожені, - це або в хабарі, які платила Тимошенко Лазаренку, або результати спільної корупційної бізнес-діяльності Юлії Володимирівни та Павла Івановича", - сказав голова фракції "БПП".

"Наприклад, $86 млн було одержано від компанії Somali Enterprises, якою на той час володіла Юлія Володимирівна. А це більше ніж третина всіх заарештованих американськими правоохоронцями коштів. Українська правоохоронна система робила все для того, щоб якнайшвидше ці гроші повернулися в Україну і були використані на потреби української армії, допомоги пенсіонерам, малозабезпеченим", - пояснив він.

Раніше Ю.Тимошенко в інтерв'ю виданню радіо "Свобода" заявила, що українські прокурори намагаються знайти на неї компромат в оточенні П.Лазаренка.

"Через прокуратуру, яку очолює кум головнокомандувача, зараз намагаються там ламати ці справи... У США. Вони намагаються ламати людей, які навколо Лазаренка, ламати людей, які в цих справах задіяні, щоб якийсь компромат про мене витягнути", - сказала вона.

У США екс-прем'єра України П.Лазаренка обвинувачували у відмиванні грошей, одержаних незаконним шляхом і переказаних на зарубіжні рахунки в 1994-1999 рр. У серпні 2006 року каліфорнійський суд засудив його до дев'яти років ув'язнення за відмивання грошей та інші злочини.

П.Лазаренко, провівши в ув'язненні понад десять років за фінансові махінації, 1 листопада 2012 року вийшов на свободу з американської в'язниці Terminal Island.

У Генпрокуратурі України заявляли, що одразу після повернення П.Лазаренка в Україну його буде заарештовано.

Як уточнюють адвокати екс-прем'єра, в Україні йому інкримінують близько півсотні кримінальних епізодів: давання хабарів, привласнення коштів, зловживання становищем та ін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА