16:42 19.03.2019

"Наш край": Усі вибори в ОТГ мають відбутися в 2019 році

2 хв читати
"Наш край": Усі вибори в ОТГ мають відбутися в 2019 році

 У партії "Наш край" закликають керівництво країни провести всі вибори до об'єднаних територіальних громад у 2019 році одночасно з виборами до Верховної Ради та звільнити з посад голів районних та обласних державних адміністрацій, які саботують створення об'єднаних громад. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

"П'ятий рік поспіль "Наш край" бере найактивнішу участь у реалізації реформи децентралізації. Депутати та голови громад від партії на практиці реалізують реформу, а наші активісти беруть участь у виборах. Влада має провести всі вибори в ОТГ одночасно з парламентськими восени 2019 року", - заявив співголова партії О.Мазурчак.

Він переконаний, що ухвалення такого рішення прискорить децентралізацію в тих районах, де чиновники саботують реформу.

"Це підвищить явку виборців, залучить їх до реформи і значно заощадить час і кошти держбюджету. Але головне - ці вибори дадуть можливість обрати депутатів і голів ОТГ у тих областях, де чиновники постійно саботують прагнення громад до об'єднання", - зазначив О.Мазурчак.

Співголова партії "Наш край" також наголосив, що, попри перешкоди з боку чиновників, децентралізація - одна з найефективніших реформ. "На сьогодні децентралізація має реальні, відчутні для людей результати: збільшення місцевих бюджетів, будівництво шкіл, лікарень, дитсадків, доріг, ремонт комунікацій і соціальної інфраструктури за місцеві кошти - все це стало можливим завдяки реформі", - сказав він.

"Більше того, децентралізація - одна з головних вимог "Нашого краю" до кандидатів у президенти і визначена нинішнім президентом як пріоритет у реформуванні адміністративного облаштування України. Тих голів РДА та ОДА, які саботують створення об'єднаних громад, керівництво країни має звільнити з посад", - резюмував О.Мазурчак.

У партії нагадують, що станом на 12 березня 2019 року 78 ОТГ чекають на проведення перших виборів, включно із 45 ОТГ, де вибори не відбулися через воєнний стан. Загалом же в країні створено вже 848 ОТГ. Водночас у 96 районах досі немає жодної ОТГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА