16:24 20.03.2019

Зеленський і Порошенко виходять у другий тур президентських виборів - опитування SOCIS

2 хв читати
Зеленський і Порошенко виходять у другий тур президентських виборів - опитування SOCIS

Шоумен Володимир Зеленський і нинішній глава держави Петро Порошенко виходять у другий тур на виборах президента України, про що свідчать результати дослідження Центру соціальних та маркетингових досліджень SOCIS.

Згідно з оприлюдненими даними, серед тих респондентів, які голосують, за В.Зеленського готові віддати свій голос 20,46%. Президента України П.Порошенка мають намір підтримати 13,25%.

За лідерку ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко готові проголосувати 9,5% респондентів. Кандидата від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка підтримують 6,9%, лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка - 6,2%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - майже 4,1%.

Загалом близько 25,7% виборців наразі не знають, за кого голосувати (серед тих, хто піде на вибори).

Серед усіх респондентів (2 тис. осіб) В.Зеленського мають намір підтримати на виборах 18,3%, П.Порошенка - 11,85%, Ю.Тимошенко - 8,5%. За Ю.Бойка готові віддати свій голос 6,15%, за А.Гриценка - 5,55%, за О.Ляшка - 3,65%.

Найімовірнішими переможцями виборів велика частина респондентів вважає П.Порошенка (25,5%) або В.Зеленського (25,1%). Показник віри в перемогу Ю.Тимошенко майже вдвічі менший - 12,5%.

Центр соціальних та маркетингових досліджень SOCIS спільно з Інститутом стратегічних досліджень і прогнозів "Янус" проводив загальнонаціональне дослідження з 9 по 14 березня 2019 року. Вибірка: 2000 респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України старше 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення і область проживання. Статистична похибка дослідження +/-2,1%. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face) із використанням планшетів за місцем проживання респондента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА