12:00 21.03.2019

Суд над українцем Грибом триває в Ростові-на-Дону, незважаючи на погане самопочуття підсудного

2 хв читати
Суд над українцем Грибом триває в Ростові-на-Дону, незважаючи на погане самопочуття підсудного

Медики "швидкої допомоги", які прибули до Північно-Кавказького окружного військового суду на прохання обвинувачуваного в підбурюванні до теракту українця Павла Гриба, виявили в того проблеми зі шлунком, щб не стало причиною для перерви в процесі, передав із зали засідань кореспондент агентства "Інтерфакс-Південь".

"Стан середньої тяжкості, загострення гастриту, температура 37,2, він потребує лікування в гастроентеролога, хірургічне втручання не потрібне", - сказав лікар після огляду П.Гриба.

Суд, радячись на місці, постановив продовжити судове засідання.

Раніше П.Гриб вимагав запросити до зали медиків швидкої допомоги, заявивши суду про погане самопочуття і неможливість участі в процесі.

Під час виступу в суді держобвинувач вимагав 6 років колонії для П.Гриба. "Гриб скоїв тяжкий умисний злочин, однак активно сприяв у розкритті злочину. Пропоную визнати П.Гриба винним у скоєному злочині. Прошу призначити покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 6 років колонії загального режиму", - сказав обвинувач.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд призначив дебати у справі українського політв'язня в РФ П.Гриба на 21 і 22 березня.

Як повідомив у Facebook батько Павла Ігор Гриб, "суд призначив на 21 і 22 березня 2019 року проведення дебатів. Скоро вирок". За його словами, 15 березня вкотре Павлу до суду викликали "швидку допомогу", дали укол і продовжили засідання. "Павла нудить, запаморочується в голові, але "суд" продовжує свою справу", - додав І.Гриб.

П.Гриба затримали 24 серпня 2017 року під час відвідування Білорусі. Пізніше стало відомо, що він перебуває в слідчому ізоляторі в Краснодарі (РФ).

У Росії П.Гриба обвинуватили у сприянні терористичній діяльності. Справу П.Гриба було передано для розгляду до Північно-Кавказького окружного військового суду, його етапували з Краснодара до Ростова-на-Дону. Судові слухання розпочалися в липні 2018 року. П.Гриб заперечує обвинувачення.

У листопаді 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив арешт П.Гриба до 24 квітня 2019 року.

Через погіршення стану здоров'я П.Гриб потребує термінової медичної допомоги, зокрема й операції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА