14:45 21.03.2019

За кордоном зареєстровано понад 530 тис. українських виборців, але проголосувати зможуть не всі - Айвазовська

1 хв читати
За кордоном зареєстровано понад 530 тис. українських виборців, але проголосувати зможуть не всі - Айвазовська

У рамках закордонного виборчого округу зареєстровано понад 530 тис. українських виборців, але не всі зможуть проголосувати на виборах президента України через обмежену кількість виборчих дільниць, вважає координатор ГО "Громадянська мережа "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"У всьому світі дуже невелика кількість українців має можливість голосувати. У рамках закордонного виборчого округу до реєстру внесено відомості про 530 тис. 123 виборців, але фактично за межами держави перебувають майже 4 млн громадян", - сказала О.Айвазовська в інтерв'ю інтернет-виданню "LB.ua", оприлюдненому в четвер.

За її словами, проблема полягає в тому, що голосування має відбуватися лише на території України, а за кордоном територія України - це дипломатичні та консульські установи. "Тобто в школі, медичному закладі не можна посадити виборчу комісію, яка приймала б виборців і забезпечувала їхні виборчі права", - пояснила вона.

О.Айвазовська зазначає, що доступ до консульських і дипломатичних установ України є проблемою, тому що іноді "виборцю потрібно долати до них сотні кілометрів".

"На всю Італію, де виборці з українським громадянством були найбільш активними в 2014 році, відкрито лише чотири округи. Максимальна і водночас дуже оптимістична пропускна здатність одного округу - до 5 тис. осіб, і це за умови, якщо протягом однієї години буде видано 500 бюлетенів", - пояснила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА