16:37 21.03.2019

Країни ЄС наполягають на виході Великої Британії до виборів до Європарламенту

2 хв читати
Країни ЄС наполягають на виході Великої Британії до виборів до Європарламенту

27 країн, що залишаються в складі ЄС, не мають наміру погоджуватися на британську пропозицію про перенесення терміну Brexit із 29 березня на 30 червня 2019 року, повідомляє в четвер газета The Guardian із посиланням на власні джерела.

"Євросоюз планує відкинути запит (британського прем'єра - ІФ) Терези Мей на відстрочку на три місяці", - пише видання.

За його даними, постпреди країн ЄС пізно увечері в середу провели зустріч, на якій обговорили ситуацію навколо Brexit. Європейські дипломати висловили єдину думку щодо того, що "22 травня є абсолютно крайньою датою" для виходу Великої Британії з ЄС. Це пов'язано з тим, що з 23 до 26 травня відбудуться вибори до Європарламенту.

"22 травня має стати крайньою датою... Ми говоримо "так" невеликому продовженню (дії статті 50 Лісабонського договору - ІФ) за умови, що прем'єр-міністру (Т.Мей - ІФ) вдасться провести через палату громад її угоду", - наводить The Guardian слова неназваного високопоставленого дипломата.

Учасник команди переговірників ЄС від Європарламенту, лідер фракції ЄП "Альянс лібералів і демократів за Європу" Гі Вергофстадт зі свого боку підтвердив, що перенесення дати Brexit на три місяці - не в інтересах Брюсселя.

"Із червнем (переносом виходу Великої Британії на червень - ІФ) буде проблема. Абсолютно не в інтересах Євросоюзу виходити за межі дати європейських виборів" - сказав він виданню The Guardian.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Т.Мей заявила, що попросила ЄС про перенесення терміну Brexit із 29 березня на 30 червня 2019 року, відповідний лист вона направила до Брюсселя. Очікується, що це питання буде розглянуто лідерами країн ЄС на саміті.

Глави держав та урядів країн ЄС зберуться 21-22 березня на черговій Європейській раді, основний порядок якої розпочнеться з виступу британського прем'єра Т.Мей про подальші плани Лондона щодо Brexit і подальшого обговорення цього питання лідерами 27 країн, що залишаються в Євросоюзі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА