17:13 21.03.2019

Найєм пропонує генпрокурору оприлюднити "список Йованович" і повідомити, чи поінформовано про нього президента, МВС і Раду прокурорів

2 хв читати
Найєм пропонує генпрокурору оприлюднити "список Йованович" і повідомити, чи поінформовано про нього президента, МВС і Раду прокурорів

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм просить генерального прокурора Юрія Луценка повідомити, чи поінформував той президента України Петра Порошенка, Міністерство внутрішніх справ і Раду прокурорів України через нібито передання послом США в Україні Марі Йованович йому списку людей, яких не варто переслідувати.

"Варто зауважити, що зазначені ймовірні дії посла США в Україні підпадають під дію ст. 343 Кримінального кодексу України в частині втручання до діяльності працівника правоохоронного органу", - йдеться в тексті депутатського звернення М.Найєма на ім'я Ю.Луценка від 21 березня, скан-копію якого парламентарій оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У коментарі щодо звернення депутат зазначив, що "відповідно до законів України, Ю.Луценко зобов'язаний був звернутися до правоохоронних органів із заявою про злочин, передати слідчим всі наявні у нього докази і вже як генеральний прокурор домогтися належного розслідування і в законному порядку домогтися видворення посла з країни". "І, насправді, невідомо, може Юрій Луценко саме так і вчинив", - пояснює М.Найєм.

У зверненні депутат запитує, чи звертався Ю.Луценко до Ради прокурорів із заявою про загрозу незалежності генпрокурора і до правоохоронних органів за фактом втручання до виконання його повноважень, і, якщо так, чи було відкрито кримінальне провадження за цим фактом, чим завершилося розслідування, чи передано матеріали справи до суду.

Також парламентарій у запиті просить повідомити, чи звертався генпрокурор до президента України Петра Порошенка і до Міністерства внутрішніх справ за фактом втручання до питання внутрішнього характеру.

М.Найєм також цікавиться у Ю.Луценка датою вищезгаданої зустрічі з М.Йованович, чи був вищезазначений список поданий послом США усно або письмово, і якщо письмово, просить, надати копію цього списку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА