17:22 21.03.2019

Поліція Києва розслідує появу фейкової агітпродукції про одного з кандидатів у президенти, замовленої іншим кандидатом

2 хв читати
Поліція Києва розслідує появу фейкової агітпродукції про одного з кандидатів у президенти, замовленої іншим кандидатом

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження після поширення друкованої агітаційної продукції дискредитаційного характеру стосовно одного з кандидатів у президенти України. Виявилося, що її замовником є інший претендент на посаду глави держави.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, в четвер на лінію "102" столичної поліції надійшло кілька повідомлень про поширення друкованої агітаційної продукції, зміст якої дискредитує одного з кандидатів на посаду президента. Для обробки цієї інформації правоохоронці зареєстрували матеріали в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень і розпочали перевірку.

"Встановлено, що вихідні дані на поліграфічній продукції, зокрема про друк і замовника, були неповними, а за адресою друкарні, яку зазначено в газеті, насправді розміщена євангельська церква. Під час проведення першочергової перевірки також отримано інформацію, що замовником поліграфічної продукції є інший кандидат на посаду глави держави", - наголошується в повідомленні поліції.

Відомості про цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження буде досліджено всі обставини події, буде встановлено замовника друку та поширення цієї продукції. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін від трьох до п'яти років або позбавлення волі на термін від двох до чотирьох років.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", замовником цієї поліграфічної продукції є кандидат у президенти - народний депутат, лідер "Соціал-демократичної партії" Сергій Каплін, а спрямована фейкова продукція проти кандидата на посаду глави держави шоумена Володимира Зеленського.

Раніше в четвер у команді В.Зеленського заявили, що в "жовтій пресі" з'явилася замовлена стаття фейкового змісту. На сторінці "Команда Зеленського" в соцмережі Facebook як доказ викладено фотографію якогось друкованого видання, яке стверджує, що їхній кореспондент взяв ексклюзивне інтерв'ю у В.Зеленського, "який вже місяць очолює Українську державу".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА