21:04 21.03.2019

Зеленський у разі перемоги хоче бути президентом один термін, до виборів до ВР має намір вийти з бізнесу

3 хв читати
Зеленський у разі перемоги хоче бути президентом один термін, до виборів до ВР має намір вийти з бізнесу

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський заявляє, що в разі перемоги він має намір бути главою держави протягом одного терміну, а до парламентських виборів хоче вийти з бізнесу.

"Я хочу щось зробити, змінити. Я хочу привести професійних людей, порядних людей у владу. Але я приходжу на один термін. Я не думаю про свої рейтинги, я в цьому, слава Богу, вільний", - сказав він в інтерв'ю представникам світових ЗМІ (New York Times, Washington Post, Bloomberg, Der Spiegel, The Economist, Le Figaro, Atlantic Council і Kyivpost), відеозапис якого оприлюднено на сторінці "Команда Зеленського" у Facebook у четвер.

В.Зеленський зазначив, що хоче залишити "слід в історії - зрозумілій, чесній історії", наголосивши водночас, що для нього як для майбутнього президента важливим стоп-краном є "вчинити щось таке, після чого можуть бути не оплески".

Відповідаючи на запитання про плани щодо парламентських виборів, він зазначив: "Уже розпочато процес мого виходу з наших компаній. Вихід буде, тому що є парламентські вибори... тому я в період до парламентських перегонів хотів би вже бути поза всіма контрактами, які пов'язані з моїм бізнесом".

"У мене, Володимира Зеленського... немає зобов'язань ні перед ким, перед жодним із власників тих чи інших каналів. Є контракт у студії "Квартал 95"... Я не є обличчям каналу "1+1", у мене немає зобов'язань жодних", - пояснив кандидат у президенти.

На запитання про олігархів в Україні він відповів досить категорично: "Вони ніяк не повинні впливати на політику... вони не можуть впливати, вони не можуть купувати партії, це кримінал. Ніякого впливу на медіаресурс не має бути з боку олігархів".

Крім того, за словами В.Зеленського, необхідно порушувати питання повернення в Україну коштів, виведених олігархами за межі країни.

Відповідаючи на запитання про те, як він будуватиме відносини з президентом РФ, В.Зеленський сказав: "...Соціологія показує головне тривожне питання: ми більше не хочемо війни. Ми цю війну не починали. Але якщо у нас є якась можливість цю війну закінчити, ми маємо зробити все для того, щоб припинили помирати наші люди... потрібно предметно припинити вогонь. Нікуди не підеш - звісно, необхідно говорити з представниками Російської Федерації".

За його словами, Мінські домовленості не працюють, "потрібно розширювати стіл переговорів" із залученням до цього процесу Великої Британії та США.

Кандидат у президенти також зазначив, що повернення всіх територій України - "питання серйозне, не потрібно вішати на себе статус президента".

Говорячи про ситуацію з російською мовою в Україні, В.Зеленський наголосив: "Ми не тиснемо на російську мову... Це інформаційна війна. Ми маємо виграти інформаційну війну спочатку на тимчасово окупованих територіях".

За його словами, необхідно "достукатися до українців" на території ОРДЛО. "Мають з'явитися російськомовні новини, російськомовний канал європейського рівня", - вважає В.Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА