10:54 22.03.2019

Аваков: "Народний фронт" визначиться з форматом участі в парламентських виборах після початку виборчої кампанії

2 хв читати
Аваков: "Народний фронт" визначиться з форматом участі в парламентських виборах після початку виборчої кампанії

 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що в робочому порядку спілкується з кандидатами на посаду президента України, але не підтримує нікого з претендентів. Що стосується виборів до Верховної Ради, то партія "Народний фронт" визначиться з форматом участі після початку виборчої кампанії.

"У робочому порядку я спілкуюся з усіма кандидатами, зокрема, кожного з них закликаю до чесних виборів, тому що це єдиний шлях до легітимної перемоги, яка буде прийнята суспільством. Я зустрічався і з Тимошенко, і з Зеленським, і з Гриценком, і ще щонайменше з десятьма кандидатами, як правило, з їхньої ініціативи і з питань організації адекватного виборчого процесу", - розповів глава МВС, відповідаючи на запитання видання "Новое время".

Він зазначив, що як політик оголосив свою позицію на з'їзді партії "Народний фронт" (А.Аваков є членом політичної та військової ради цієї політсили - ІФ): "На цих виборах я не підтримую жодного кандидата. Як міністр я завчасно оприлюднив принцип рівновіддаленості відомства. Як громадянин я зроблю свій вибір 31 березня - в кабінці для голосування".

Міністр також повідомив, що з нинішнім главою держави Петром Порошенком у нього "цілком робочі відносини". "Я член уряду, член РНБО. Кожен виконує свою функцію. Я - функцію міністра, він - функцію президента. Водночас я не є членом виборчого штабу кандидата Порошенка. Відносини правоохоронних органів із виборчою командою Порошенка такі самі, як і з усіма іншими", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання щодо намірів брати участь у парламентських виборах, А.Аваков пояснив: "Партія "Народний фронт" на своєму з'їзді оголосила про участь нашої політичної сили в парламентських виборах. Коли розпочнеться парламентська виборча кампанія, ми визначимося із форматом нашої участі більш конкретно".

Глава МВС зауважив, що політичний ландшафт України зміниться після 21 квітня (другий тур президентських виборів - ІФ), "тоді й ухвалюватимемо рішення про формат участі в парламентських виборах". "Можливо, буде утворено якесь об'єднання з політичними силами, що підтримують наші цілі та цінності. У будь-якому разі "Народний фронт" збереже свою суб'єктність", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА