11:09 22.03.2019

Турчинов підтримує Порошенка на виборах президента, до ВР балотуватися не має наміру

2 хв читати
Турчинов підтримує Порошенка на виборах президента, до ВР балотуватися не має наміру

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, заявляє, що підтримує нинішнього главу держави Петра Порошенка на запланованих на 31 березня президентських виборах.

В інтерв'ю телеканалу "1+1", відповідаючи на припущення, що він, можливо, не підтримує на майбутніх виборах чиюсь кандидатуру, О.Турчинов відповів: "Чому? Я вважаю, що сьогодні, в умовах, що склалися, Петро Порошенко найбільш підготовлений".

На запитання про іншого кандидата в президенти, коміка Володимира Зеленського, секретар РНБО сказав, що добре знає м. Кривий Ріг, звідки той родом, оскільки тривалий час там працював, і назвав В.Зеленського "симпатичною молодою людиною" і "земляком". Водночас він повідомив, що не спілкується з іншим кандидатом, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко з 2014 року, незважаючи на дуже тривалу історію їхньої співпраці, а на запитання про причини розриву контактів відповів, що це запитання потрібно адресувати їй.

Секретар РНБО розповів, що 31 березня святкує день народження, що у його колег є "мода" в такий день "на тиждень їхати кудись за кордон", але він має намір проголосувати. "Ви знаєте, я хотів би відпочити, але ж треба буде проголосувати, безумовно", - сказав він.

О.Турчинов також заявив, що не планує балотуватися до Верховної Ради на запланованих на осінь парламентських виборах. "Я поки що не маю наміру взагалі йти на парламентські вибори. Невже в житті більше нічого немає цікавого, ніж парламентські вибори, депутатська посада? Я не хотів би знову ставати народним депутатом", - сказав він.

Секретар РНБО дав зрозуміти, що розглядає можливість залишитися після виборів на нинішній посаді. На запитання, чи змінить він своє рішення про участь у парламентських виборах, якщо йому запропонують посаду прем'єра, він сказав: "Я думаю, що фантазувати нам немає сенсу. В країні буде небезпечно. Покличуть - і знову прийдемо, і знову врятуємо".

О.Турчинов не став коментувати розслідування щодо його колишнього заступника Олега Гладковського у справі про корупцію в оборонно-промисловому комплексі, наголосивша, що встановити його провину може виключно суд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА