14:00 22.03.2019

Порошенко заявив про повну підтримку посла США в Україні Йованович

2 хв читати
Порошенко заявив про повну підтримку посла США в Україні Йованович

Президент України Петро Порошенко заявляє, що цінує відносини, що склалися із США, і повністю підтримує діяльність посла США в Україні Марі Йованович.

"Україна високо цінує відносини стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами Америки на основі чіткої двопартійної підтримки. Наші відносини з Вашингтоном ще ніколи не були настільки ефективними, предметними як сьогодні. І, як глава держави, я особисто доклав до цього значних зусиль і дуже ціную цей насправді важливий актив нашої міжнародної політики", - сказав П.Порошенко в п'ятницю в Києві, виступаючи на урочистостях із нагоди 27-річчя створення Служби безпеки України.

"І в цьому контексті я хотів би відзначити важливу роль посла Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович у справі просування українсько-американських відносин. І наголошую: вона, як представник Сполучених Штатів як держави і президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, великого друга України, великого мого друга, має повну мою підтримку", - додав глава Української держави.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Україні М.Йованович передавала йому список людей, від переслідування яких слід утриматися, проте він визнав недопустимим дотримуватися таких побажань.

Зі статті The Hill випливає також, що Ю.Луценко у своїй заяві стосовно М.Йованович міг мати на увазі розслідування про використання виділених США коштів для реформування органів української прокуратури, в якому фігурував тодішній заступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе.

У Державному департаменті США заявили, що твердження Ю.Луценка не відповідають дійсності і мають на меті заплямувати репутацію М.Йованович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА