16:21 22.03.2019

Суть переписки фігурантів справи про розкрадання в ЗСУ інша, ніж представлена в журналістському розслідуванні - голова ТСК

2 хв читати
Суть переписки фігурантів справи про розкрадання в ЗСУ інша, ніж представлена в журналістському розслідуванні - голова ТСК

Оприлюднені в журналістському розслідуванні Bihus.info про корупцію в оборонному комплексі фрагменти переписки фігурантів не відповідають її реальному змісту, заявляє народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування розкрадань у Збройних силах України Іван Вінник.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "БПП "Солідарність", голова ТСК у коментарі журналістам зазначив, що внаслідок високого резонансу, зумовленого в суспільстві перепискою в месенджерах між окремими фігурантами справи, він звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням надати доступ до матеріалів експертизи. "Ми роздрукували всі слайди, які були в дослідженнях Bihus.info і порівняли діалоги з цих слайдів із реальними експертизами та реальними переписками, які були витягнуті з телефонів, що забрали під час слідства", - розповів І.Вінник.

"Можу стверджувати, що висновки та резонанс цього журналістського розслідування були спричинені окремими слайдами переписки – їх насправді немає в наявності в месенджерах, вилучених у Жукова та Рогози. Конкретно можу стверджувати, що переписка Жукова с директором концерну "Укроборонпрому" Павлом Букіним, як це висвітлено у Бігуса з натяком на якісь корупційні оборудки, розкрадання тощо, насправді не відповідає реальному змісту переписки. І якщо повертатися до реального змісту переписки, то Жуков набивався на зустріч із Павлом Букіним, а той де-факто ігнорував його", - додав парламентарій.

"Підводячи риску в цій справі, ми наполягатимемо на тому, аби люди, які дозволили собі красти під час війни у ЗСУ, прямо чи опосередковано, понесли адекватне покарання", - резюмував І.Вінник.

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого фільм, у якому стверджується, що І.Гладковський разом із В.Жуковим і А.Рогозою через фірми-"прокладки" постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними у 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить щонайменше 250 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА