17:10 22.03.2019

"Газпром" готовий постачати газ Україні на чверть дешевше поточних цін і брати участь у газотранспортному консорціумі

2 хв читати
"Газпром" готовий постачати газ Україні на чверть дешевше поточних цін і брати участь у газотранспортному консорціумі

 "Газпром" готовий провести переговори щодо укладення прямого контракту на постачання російського газу в Україну, заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на зустрічі прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва з кандидатом у президенти України, одним із засновників "Опозиційної платформи - За життя" Юрієм Бойком і головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком.

"Газпром" готовий провести переговори щодо укладення нового контракту на постачання на український ринок безпосередньо російського газу", - сказав він.

При цьому О.Міллер заявив, що ціна на газ за новим контрактом для кінцевого споживача України буде на чверть нижча за нинішній рівень цін.

"Звісно, сьогодні зарано говорити про конкретну ціну за таким контрактом ... За новим контрактом прямих постачань російського газу на український ринок ціна для кінцевого споживача на українському ринку буде десь на чверть нижча за нинішній рівень цін", - припустив О.Міллер.

Він також підтримав пропозицію В.Медведчука повернутися до ідеї про створення консорціуму з управління газотранспортною системою України.

"Пропозиції щодо консорціуму - ми завжди підтримували, завжди були прихильниками такого проекту. І якщо буде зроблено пропозицію від української сторони провести переговори, то ми такі переговори проведемо і станемо учасниками газотранспортного консорціуму в Україні. Без сумніву, такий проект слугуватиме підвищенню надійності та стабільності транзиту через територію України для споживачів у Європі", - наголосив О.Міллер.

Україна вже понад три роки (з 26 листопада 2015 року) не імпортує природний газ за контрактом із ПАТ "Газпром" (РФ), закуповуючи ресурс виключно на своєму західному кордоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА