20:53 22.03.2019

Порошенко розраховує отримати ПДЧ у НАТО у вигляді "дорожньої карти" до 2023 р.

2 хв читати
Порошенко розраховує отримати ПДЧ у НАТО у вигляді "дорожньої карти" до 2023 р.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Київ зможе отримати План дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО раніше 2023 року, в якому, як у "дорожній карті", буде прописано конкретний перелік кроків, необхідних для входження країни до Північноатлантичного альянсу.

"Україна може отримати План дій щодо членства в НАТО до 2023 року. І в плані дій щодо членства буде записано перелік кроків і дату, як у "дорожній карті", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Україна" в п'ятницю ввечері.

Глава держави нагадав, що вже на Лондонському саміті НАТО в грудні 2019 року має намір порушити питання про надання ПДЧ для України.

Як повідомлялося, 7 лютого 2019 року Верховна Рада звернулася до держав-членів НАТО із закликом підтримати наміри України отримати членство в альянсі й на саміті НАТО в Лондоні в грудні 2019 року розпочати формальний діалог про надання ПДЧ. Крім того, український парламент звертається до Північноатлантичної ради та Парламентської асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО з проханням підтримати висловлений Україною намір набути членства в НАТО.

Пізніше у своєму вітанні главі альянсу Єнсу Столтенбергу з його 60-річним ювілеєм П.Порошенко висловив сподівання на надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) на саміті Північноатлантичного альянсу, проведення якого заплановане на грудень 2019 року в Лондоні.

В оприлюдненій 14 березня 2019 року щорічній доповіді генерального секретаря НАТО Є.Столтенберга, оприлюдненій у Брюсселі в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу, зазначено, що НАТО знову підтверджує перспективу членства України в альянсі та констатує посилення політичної та практичної підтримки Києву від початку незаконної анексії Росією Криму та подій на сході країни.

Зокрема, в розділі "Відкриті двері НАТО" зазначено: "Враховуючи прагнення України стати членом НАТО, союзники також підтримують своє рішення, ухвалене на Бухарестському й наступних самітах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА