12:41 23.03.2019

Порошенко про візит Медведчука-Бойка до Москви: вони обговорюють об'єднання проти України

2 хв читати
Порошенко про візит Медведчука-Бойка до Москви: вони обговорюють об'єднання проти України

Президент України Петро Порошенко засуджує візит кандидата в президенти Юрія Бойка і лідера руху "Український вибір – Право народу", члена партії "За життя" Віктора Медведчука в Росію і переговори з керівництвом уряду і "Газпрому".

"Економіку вони обговорюють... Вони обговорюють повісити знову Україну на російську газову голку, вони вже союзи обговорюють, які буде створено після президентських виборів, після парламентських виборів, і вони зараз вже всі стверджують, що всі об'єднаються. Проти кого вони об'єднаються? Проти України, проти кожного з нас", - сказав П. Порошенко на раді регіонального розвитку в Чернівецькій області в суботу.

Президент наголосив, що представники одних політичних сил поїхали в Москву, а представники інших політичних сил готові в Україні стати на коліна перед президентом Російської Федерації.

"Що вони поїхали туди вимолювати? Які економічні інтереси? Що вони зі сльозами на очах, простягнувши руки, повзли на колінах і просили у Путіна? Ці поповзли, а інші - тут з екранів телебачення інформують, що вони тут стануть на коліна і будуть плакати. Друзі, хочу нагадати всім – Москва сльозам не вірить", – сказав П.Порошенко.

За його словами, президент РФ Володимир Путін, переконавшись, що не може перемогти Україну на фронті, хоче змінити її зсередини і змінити владу.

"Москва бачить силу НАТО і вона не наважиться напасти на силу альянсу. Москва бачить сильну українську армію і розуміє, що ціна за безвідповідальне рішення широкої агресії проти нашої держави значно зросте, а тому Путін має план змінити тактику - не через перемогу на фронті – вона вже для нього неможлива, а змінити владу в Україні зсередини, оскільки тоді стане можливою і зміна нашого європейського та євроатлантичного курсу", - зазначив П.Порошенко.

Як повідомлялося, 22 березня Ю.Бойко і голова політради "Опозиційної платформи - За життя" В.Медведчук провели зустріч у Москві з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером і обговорили питання газу.

Під час переговорів О.Міллер підтримав пропозицію В.Медведчука повернутися до ідеї про створення консорціуму з управління газотранспортною системою України.

Служба безпеки України в межах своєї компетенції в стислі терміни дасть правову оцінку як візиту громадян України – Ю.Бойка і В.Медведчука до одного з лідерів країни-агресора, так і їхнім заявам.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА