13:57 23.03.2019

У кабінеті керівника відділення ПриватБанку в Подольську виявлено "чорну касу" для оплати "сітки" на користь однієї з політсил – Сарган

3 хв читати
У кабінеті керівника відділення ПриватБанку в Подольську виявлено "чорну касу" для оплати "сітки" на користь однієї з політсил – Сарган

Співробітники прокуратури, Служби безпеки України та Нацполіції виявили Одеської області факти незаконної організації виборчого процесу на користь однієї з політичних сил, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Мережу протиправної діяльності розповсюдили на території 5 районів Одещини: Балтського, Подільського, Окнянського, Кодимського та Савранського. "Чорна каса" перебувала та функціонувала у режимному приміщенні одного з відділень «ПриватБанку» в м. Подільськ, а саме у службовому кабінеті керівника вказаного відділення, яка з 2011 року займає посаду начальника структурного підрозділу банку ще задовго до переведення банківської установи у статус державної", – написала Л.Сарган на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук у суботу.

За її словами, правоохоронні органи припинили незаконну діяльність під час розподілу 1 млн 300 тис. грн" на майбутню винагороду за такі дії підконтрольним членам комісій і спостерігачам".

"Сітка" – це підкуп представників виборчих комісій, які мали гарантувати голосування за кандидата на виборах Президента України. У залежності від розміру виборчої дільниці представникам комісій планували сплачувати 2-3 тис грн", - написала прес-секретар генпрокурора.

За її словами, під час обшуків правоохоронці вилучили списки з особистими даними виборців, відомостями про можливу прихильність кандидатів на виборах, записи з розподілом грошей між волонтерами та представниками виборчкомів, а також іншу документацію.

"Зафіксували схему контролю за голосуванням через підконтрольних осіб", - також вказала Л.Сарган.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) і ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України).

Л.Сарган не повідомила, на користь якої політичної сили діяла незаконна схема підкупу виборців, однак процитувала слова генпрокурора України Юрія Луценка: "На тлі заяв кандидата Ю про вселенський підкуп владою - чергові уроки арифметики «чорної готівки» для її Всеукраїнської мережі депутата Д."

Як повідомлялося, 21 лютого 2019 року заступник глави СБУ Віктор Кононенко повідомив, що один із народних депутатів України є організатором і керівником так званої "виборчої піраміди" щодо підкупу виборців, яка діяла в різних регіонах України.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, координував і фінансував цю виборчу піраміду" народний депутат з фракції "Батьківщина" (лідером якої є кандидат у президенти України Юлія Тимошенко) Валерій Дубіль. У кожній області організація мала свого представника, і одним з таких осіб був член ВО "Батьківщина" Руслан Богдан.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Державне бюро розслідувань викликає на допит нардепа Валерія Дубіля у справі про підкуп виборців. Однак народний депутат В.Дубіль не з'явився на допит до ДБР.

6 березня генеральний прокурор Ю.Луценко повідомив, що правоохоронці затримали двох осіб, які намагалися дати хабар у розмірі 5 млн грн в доларовому еквіваленті кандидату в президенти України, нардепу Юрію Тимошенко за відмову балотуватися. За словами генпрокурора, замовником шантажу і підкупу кандидата виявився народний депутат Валерій Дубіль

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА