15:36 23.03.2019

Посли G7 висловили Авакову занепокоєння "екстремістськими рухами" в Україні, в МВС заявили, що провели "червоні лінії"

2 хв читати
Посли G7 висловили Авакову занепокоєння "екстремістськими рухами" в Україні, в МВС заявили, що провели "червоні лінії"

Посли країн "Великої сімки" (G7) направили листа міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову, в якому висловили занепокоєння загрозою діяльності "екстремістських рухів" в Україні та можливого зриву виборів президента, повідомляє видання "Радіо Свобода".

Журналіст Крістофер Міллер у своїй статті пише, що "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) отримало копії двох листів, підготовлених групою послів G7 за підтримку реформ в Україні, куди входять дипломати з Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та США.

У листі А.Авакову від 15 березня, французький посол в Україні Ізабель Дюмон від імені своїх колег-послів зазначає, що "група G7 занепокоєна екстремістськими політичними рухами в Україні та їхніми насильницькими діями".

"Вони залякують українських громадян, намагаються узурпувати роль Національної поліції в гарантуванні безпеки виборів і завдають шкоди національній та міжнародній репутації українського уряду", - заявила І.Дюмон.

Журналіст у своїй статті пише, що в листі міститься завуальована відсилання на партію "Національний корпус" і націоналістичний рух "Національні дружини".

Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко підтвердив Радіо Свобода, що міністр А.Аваков отримав листа від дипломатів. За його словами, позиція глави МВС щодо екстремістських політичних рухів в Україні "залишається твердою і безперечною".

А.Шевченко нагадав, що керівники радикальних утворень "були попереджені, що агресивні спроби втрутитися в чесний виборчий процес... призведуть до відповідних наслідків".

"Червоні лінії були проведені – ніяких залякувань, агресії, насильства або інших спроб силовим способом вплинути на вибори", - повідомили в МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА