20:15 23.03.2019

Бойко: На зустрічі в Москві ми відстоювали інтереси України і її громадян

3 хв читати
Бойко: На зустрічі в Москві ми відстоювали інтереси України і її громадян

Кандидат в президенти України, один із засновників "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко заявив про відстоювання інтересів України і українців на проведеній напередодні в Москві зустрічі, присвяченій питанням газу.

"На зустрічі в Москві ми відстоювали інтереси України і її громадян", - заявив Ю.Бойко, коментуючи журналістам спільну з головою Політради партії Віктором Медведчуком поїздку в Москву на зустріч з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою правління російської корпорації "Газпром" Олексієм Міллером.

Кандидат в президенти підкреслив, що ця зустріч була необхідною. На ній обговорювалися прикладні, економічні питання, які накопичилися за останні п'ять років.

"Я бачу, наскільки важко далася українській промисловості втрата російського ринку. Зупинилися десятки заводів, знищені сотні тисяч робочих місць. Такі підприємства, як Крюківський вагонобудівний завод, Запорізький абразивний комбінат, Кременчуцький завод технічного вуглецю, "Запоріжтрансформатор" і багато інших втратили доступ на ринок РФ, при цьому на західному ринку жорстка конкуренція. Це створило величезні проблеми для вітчизняної економіки. Тому російський ринок необхідно повертати. Тим більше, що сьогодні ми купуємо у РФ товарів на $ 3 млрд більше, ніж продаємо туди", - підкреслив опозиційний політик.

Ю.Бойко зазначив, що друге питання - це газова галузь.

"Сьогодні Україна купує російський газ не за прямим контрактом, а через якихось посередників, через якісь схеми в Європі, причому на $ 100 дорожче. А це безпосередньо впливає на комунальні тарифи, на вартість продукції, зокрема і продуктів харчування. Також існує реальна загроза втрати транзиту газу через Україну. А це 80 млрд грн надходжень до бюджету, 50 тис. робочих місць, енергетична безпека країни. До того ж транзит газу через Україну важливий для енергетичної безпеки Європи. Однак ні президент, ні уряд, ні "Нафтогаз" нічого не роблять для продовження транзитного контракту. В тих конструкціях, які ми вчора обговорювали, зацікавлена Європа як споживач газу, Україна - як транзитер, а РФ - як постачальник", - сказав він.

Ю.Бойко акцентував, що ціна газу для українських споживачів може бути істотно знижена. "Після вчорашньої поїздки і запевнень глави "Газпрому" про можливість зниження ціни російського газу на 25%, граничну ціну на газ можна знизити до 3800 грн за тисячу кубометрів для всіх категорій споживачів", - підкреслив засновник "Опозиційної платформи - За життя".

Кандидат в президенти зазначив, що "зустріч була ініційована нашою стороною, і я вважаю, що ми зробили правильно, оскільки від цього залежить добробут українців. А ті політики, які це критикують, нехай самі вирішать хоча б одне питання, поліпшать життя людей, адже вони протягом останніх п'яти системно його погіршували".

"Ми забезпечимо людей роботою, дамо нормальні тарифи і дамо можливість продовжувати транзит газу територією України. Ми не порушили жодного закону. Ми відстоювали інтереси України і її громадян. І я не боюся, що нам можуть інкримінувати якісь правопорушення", - резюмував Ю.Бойко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА