11:46 25.03.2019

Майже 60% українців на референдумі проголосували б за вступ до НАТО - опитування

2 хв читати
Майже 60% українців на референдумі проголосували б за вступ до НАТО - опитування

У разі проведення референдуму щодо вступу до НАТО кількість прибічників інтеграції України в Альянс суттєво перевищила б противників такого кроку, свідчать результати всеукраїнського опитування "Суспільно-політичні настрої населення України напередодні першого туру виборів президента України: березень 2019 року", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Так, згідно з оприлюдненими в понеділок на сайті КМІС результатами опитування, в разі проведення референдуму щодо вступу до НАТО 44,2% жителів України проголосували б "за", 30,3% проголосували б "проти", а 8,5% утрималися б і не брали участі в голосуванні. Ще 17% респондентів не визначилися або відмовилися відповідати на запитання.

"Таким чином, 59,3% українців, які взяли б участь у референдумі, проголосували б "за" вступ до НАТО", - підсумували соціологи.

Водночас на запитання "яким інтеграційним напрямком має йти Україна" відповіді респондентів розподілилися так: вступ до Європейського Союзу - 49%; вступ до Митного союзу - 12,9%; неприєднання до жодного з союзів - 27,3%; важко визначитися/відмова відповідати - 10,9%.

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки з 14 по 22 березня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, що проживають у 126 населених пунктах усіх регіонів України (окрім АР Крим), за 3-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА