12:14 25.03.2019

Партія "Слуга народу" лідирує в парламентському рейтингу, за нею йде "Батьківщина" і "БПП" - опитування

2 хв читати
Партія "Слуга народу" лідирує в парламентському рейтингу, за нею йде "Батьківщина" і "БПП" - опитування

Партії "Слуга народу", ВО "Батьківщина" і "Блок Петра Порошенка "Солідарність" мають найбільшу підтримку виборців у парламентському рейтингу, свідчать результати всеукраїнського опитування "Суспільно-політичні настрої населення України напередодні першого туру виборів президента України: березень 2019 року", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Згідно з оприлюдненими в понеділок на сайті КМІС результатами опитування, серед усіх опитаних респондентів за "Слугу народу" проголосували б 13,1%, за "Батьківщину" - 8,9%, за БПП "Солідарність" - 7,6%, за "Опозиційну платформу - За життя" - 6,4%. Водночас решта політичних сил має підтримку менше ніж 5%, що є прохідним бар'єром на виборах до Верховної Ради.

Серед опитаних, які визначилися зі своїм вибором, партія "Слуга народу" набрала б майже чверть голосів виборців (24,4%). "Батьківщину" підтримали б 16,5% респондентів, БПП "Солідарність" - 14,1%, "Опозиційну платформу - За життя" - 12%.

Крім того, у такому разі до Верховної Ради пройшли б партія "Громадянська позиція" (8,3%), Радикальна партія Олега Ляшка (5,3%) і партія "Опозиційний блок" (5,1%).

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки з 14 по 22 березня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, що проживають у 126 населених пунктах усіх регіонів України (окрім АР Крим), за 3-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк, - Центр стратегічних комунікацій

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА