12:22 25.03.2019

Більшість нардепів-кандидатів у президенти не брали участі в голосуваннях у ВР у березні

2 хв читати
Більшість нардепів-кандидатів у президенти не брали участі в голосуваннях у ВР у березні

 Понад 110 народних депутатів жодного разу не проголосували у Верховній Раді України в березні, констатує громадська організація "Комітет виборців України" (КВУ) і зазначає, що це рекордно низькі показники активності парламентаріїв.

"У березні 111 депутатів не проголосували у ВР жодного разу. Це антирекорд", - зазначено в повідомленні на сайті КВУ, розміщеному в понеділок.

Зазначається, що ці нардепи за місяць жодного разу не натиснули кнопки "за", "проти" або "утримався".

За інформацією КВУ, в лютому не голосували 12 парламентаріїв.

"Не голосували, зокрема, народні депутати, які є кандидатами на посаду президента України. 9 з 16 політиків не проголосували в березні жодного разу. Зокрема, Юлія Тимошенко (лідерка фракції ВО "Батьківщина" - ІФ), Олександр Шевченко (позафракційний, партія "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" - ІФ), Олександр Вілкул (заступник глави фракції "Опозиційний блок" - ІФ), Сергій Каплін (член фракції "Блок Петра Порошенка", лідер Соціал-демократичної партії - ІФ), Олег Ляшко (лідер фракції Радикальної партії - ІФ), Аркадій Корнацький (член фракції "БПП" - ІФ), Віктор Бондар (співголова депутатської групи "Відродження" - ІФ), Віталій Купрій (позафракційний)", - зазначено в повідомленні КВУ.

У громадській організації підрахували, що частина кандидатів у президенти взяли участь лише в кількох голосуваннях. Так, позафракційний народний депутат, лідер партії "Основа" Сергій Тарута взяв участь у 0,18% голосуваннях, член фракції "БПП" Ольга Богомолець - 1%, позафракційні Юрій Дерев'янко - 2%, Дмитро Добродомов - 3% і Юрій Бойко - 4%.

КВУ констатує, що найвищі показники голосувань у кандидатів у президенти Віктора Кривенка (позафракційний народний депутат) - 53% голосувань і Юрія Тимошенка - 64%. Обидва не входять до складу жодної депутатської фракції.

В організації нагадують, що в березні було 13 пленарних засідань парламенту, на яких відбулися 566 голосувань. Усі вони стосувалися розгляду поправок до законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної (№5670-д).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА