13:12 26.03.2019

Нацгвардія України зробила величезний внесок у звільнення територій Донбасу, заплативши за це дорогу ціну - Порошенко

2 хв читати
Нацгвардія України зробила величезний внесок у звільнення територій Донбасу, заплативши за це дорогу ціну - Порошенко

Військовослужбовці Національної гвардії України зробили значний внесок у справу звільнення територій Донбасу і підтримання порядку на звільнених територіях, заявляє президент України Петро Порошенко.

"За мужність і героїзм, зразкове виконання бойових завдань 1364 воїни-гвардійці були відзначені високими державними нагородами України. На жаль, за відсіч агресору заплачена дуже дорога ціна. У боротьбі з ворогом 184 гвардійці віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави", - сказав П.Порошенко, виступаючи в Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів Національної гвардії України в Київській області у вівторок.

Він відзначив важливу роль Національної гвардії в захисті України.

"Загони спеціального призначення, бригади та полки оперативного призначення - вони зробили величезний внесок у звільнення двох третіх території окупованого Донбасу, у наведення порядку на звільнених територіях, у протистояння спробам дестабілізувати ситуації в різних регіонах України", - сказав глава держави.

Президент також наголосив, що частини Національної гвардії України забезпечують виконання широкого спектру надзвичайно важливих завдань - від забезпечення громадського порядку до охорони атомних електростанцій та дипломатичних представництв.

"Національна гвардія - потужна сила, яка має сучасну зброю, техніку, її бійці впевнено почувають себе у будь-якій ситуації... Нині в лавах проходять службу понад 20 тис. контрактників", - зазначив П.Порошенко.

За словами президента, підрозділи Національної гвардії України за результатами багатонаціональних навчань у 2018 році отримали високу оцінку від представників країн-учасниць НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА