16:06 26.03.2019

Асоціація психіатрів України закликала російських колег до об'єктивності під час експертизи українських моряків

2 хв читати
Асоціація психіатрів України закликала російських колег до об'єктивності під час експертизи українських моряків

Асоціація психіатрів України закликала російських колег із Центру психіатрії та наркології ім. Сербського (Москва) дотримуватися об'єктивності під час психіатричної експертизи, призначеної 24 військовополоненим українським морякам.

Як наголошується у відкритому листі асоціації, текст якого передано агентству "Інтерфакс-Україна", за словами рідних моряків відомо, що раніше ніхто з цих моряків не мав проблем, пов'язаних із психіатричною патологією, і всі вони, будучи військовослужбовцями, неодноразово проходили огляд в українських військових психіатрів.

"Переконливо просимо вас не повторювати скоєне вашими попередниками стосовно генерал-майора Петра Григоренка та десятків інших радянських дисидентів", - йдеться у відкритому листі Асоціації психіатрів України.

Як повідомлялося, Слідче управління ФСБ Росії 21 березня 2019 року призначило комісійну комплексну амбулаторну психолого-психіатричну судову експертизу щодо всіх 24 військовополонених українських моряків.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, що прямували з Одеси до Маріуполя. Було затримано та заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, трьох поранених під час обстрілу росіянами українських моряків було переведено до лікарні СІЗО "Матроська тиша". Усі моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу та пред'явила усім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА