06:50 27.03.2019

Порошенко мотивує намір подати позов проти каналу "1 + 1" необхідністю захистити інтереси держави

2 хв читати
Порошенко мотивує намір подати позов проти каналу "1 + 1" необхідністю захистити інтереси держави

Намір звернутися до суду з позовом проти каналу "1 + 1" обґрунтований необхідністю захистити інтереси держави, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Я ніколи не судився з журналістами і зараз не збираюся цього робити, я прийняв рішення - я подам позов проти каналу і це є елементом захисту української держави від посягань найбільшого олігарха-втікача, який зараз сидить за кордоном і думає, що ниточками він управлятиме українськими маріонетками. Ми точно повинні це зупинити. І нічого у вас не вийде, реваншу не буде", - сказав П.Порошенко в програмі "Свобода слова" у вівторок в ефірі телеканалу ICTV.

П.Порошенко висловив упевненість, що суд доведе його правоту і "ні в кого більше не буде бажання використовувати засоби масової інформації для дестабілізації ситуації в нашій державі".

"Мною підписано відповідний договір, буде зареєстрований відповідний позов і це буде зроблено для захисту інтересів нашої держави", - підкреслив президент.

Як повідомлялося, П.Порошенко має намір подати в суд на телеканал "1 + 1" через поширення брехні і дезінформації, заявив глава фракції "Блок Петра Порошенка" А.Герасимов.

"Петро Порошенко вирішив подати в суд на канал "1 + 1" за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента", - йдеться в заяві А.Герасимова.

Штаб П.Порошенка закликав громадян України ставитися до новин і інших інформаційних продуктів "1 + 1" з великим застереженням, так як там з'являється "все більше політичних замовлень від власника".

"В останні місяці інформаційна політика одного з українських телевізійних каналів зазнала суттєвих змін ... Йдеться про канал "1 + 1". Власник цього ЗМІ не витримав випробувань четвертою владою ... Він перетворив канал на знаряддя брудних політичних технологій та чорного піару проти одного з кандидатів в президенти, а саме Петра Порошенка. Ігор Коломойський грубо розтоптав базові принципи вільної журналістики і свободи слова", - йдеться в заяві А.Герасимова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА