10:20 28.03.2019

Понад 30 високопоставлених представників Національного демінституту з 9 країн спостерігатимуть за виборами президента України

2 хв читати
Понад 30 високопоставлених представників Національного демінституту з 9 країн спостерігатимуть за виборами президента України

Національний демократичний інститут (НДІ) повідомляє про приїзд високопоставленої міжнародної делегації в складі 32 членів, які представляють дев'ять країн, яка спостерігатиме за виборами президента України 31 березня, а 1 квітня надасть свої попередні висновки на прес-конференції, йдеться в прес-релізі, що надійшов у розпорядження агентства "Інтерфакс-Україна" в четвер уранці.

"До складу делегації входять політичні лідери, дипломати, колишні обрані посадові особи та державні службовці, експерти з виборчих питань, серед яких: колишній посол США в Україні, виконавчий віце-президент Інституту миру США Вільям Тейлор; Дейм Одрі Гловер, глава Центру зовнішньої політики та колишній директор Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі; Біргітта Олссон, колишній міністр Швеції у справах Європейського Союзу, Лора Джуетт, директор програми регіону Євразії Національного демократичного інституту; Мері О’Хейген, директор Національного демократичного інституту в Україні", - йдеться в прес-релізі.

Делегація спиратиметься на роботу передвиборчої місії з оцінки НДІ, проведеної в листопаді, а також на висновки довгострокових аналітиків, котрі працюють в Україні з січня.

"Ці президентські вибори відбуваються у надзвичайно важливий для України час. Ми бачимо, що українські громадяни залишаються відданими демократичному та європейському майбутньому. Мирний і добре організований виборчий процес, що сприяє зміцненню довіри громадськості, наблизить країну до цих прагнень. Отже, важливо, щоб кожен із нас - міжнародне співтовариство й українці - міг сприяти цілісності виборчого процесу", - зазначив В.Тейлор.

Мета роботи делегації - продемонструвати тривалу підтримку міжнародним співтовариством демократичних процесів в Україні й дати об'єктивну оцінку виборчому процесу та політичному середовищу. Члени делегації зустрінуться з представниками політичних партій і виборчих штабів, державними службовцями, представниками громадянського суспільства, ЗМІ та міжнародною спільнотою в Києві та 13 областях України. В день виборів спостерігачі НДІ відвідають виборчі дільниці на відкритті, голосування, закриття і під час підрахунку голосів у деяких областях.

Їхні спостереження буде використано для підготовки попередньої заяви, яку буде представлено на прес-конференції 1 квітня.

НДІ є некомерційною, неурядовою організацією, яка працює для посилення демократичних інститутів у всьому світі шляхом залучення громадянського суспільства, сприяючи відкритості та підзвітності влади. НДІ організовував міжнародні місії зі спостереження або оцінки в понад 65 країнах на більше ніж 135 виборах.

НДІ також підтримуватиме контакти з українськими національними моніторинговими групами та іншими міжнародними делегаціями зі спостереження протягом виборчого періоду. Робота цієї місії стала можливою завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА