12:31 28.03.2019

Зеленський надалі очолює президентські перегони, на 2-му і 3-му місцях - Тимошенко і Порошенко - опитування "Соцмоніторингу" і УІСД ім.Яременка

2 хв читати
Зеленський надалі очолює президентські перегони, на 2-му і 3-му місцях - Тимошенко і Порошенко - опитування "Соцмоніторингу" і УІСД ім.Яременка

Лідером президентського рейтингу менш ніж за тиждень до дня голосування залишається шоумен Володимир Зеленський, друге і третє місця посідають лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко і чинний глава держави Петро Порошенко, свідчать результати опитування, проведеного центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка.

Згідно з оприлюдненими у четвер даними соціологічного опитування, проведеного 18-26 березня, за В.Зеленського готові проголосувати 22,8% опитаних, за Ю.Тимошенко - 12,6% респондентів, за П.Порошенка - 12%.

На четвертому місці - лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, за якого готові віддати голоси 7,1% респондентів, за кандидата від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка - 6,6%, за кандидата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула - 4,8% респондентів.

Серед тих, хто визначився із вибором і готовий узяти участь у голосуванні, В.Зеленського готові підтримати 29,1% респондентів, Ю.Тимошенко 16%, П.Порошенка 15,3%. За А.Гриценка готові віддати голос 9,1% опитаних, за Ю.Бойка - 8,4%, за О.Вілкула - 6,1% респондентів.

Водночас заявили, що не мають наміру брати участь в голосуванні 8,4% опитаних, а відмовилися відповідати на запитання соціологів або ж не змогли надати відповідь 13,1% респондентів.

Український інститут соціальних досліджень ім. О.Яременка і Центр "Соціальний моніторинг" провели два всеукраїнських опитування громадської думки: перша хвиля опитування тривала з 18 до 24 березня 2019 р. (вибірка 2040 респондентів); друга хвиля опитування тривала з 22 до 26 березня 2019 р. (вибірка 2000 респондентів). Об'єднаний масив даних - 4040 респондентів.

Метод збирання інформації: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання респондента. Вибіркова сукупність: репрезентативна за віком (населення від 18 років і старше), статтю, типом населеного пункту і регіону; стандартне відхилення +/- 2,2% для хвиль, об'єднаний масив даних 4040 +/- 1,68%; рівень кооперації респондентів хвиля перша 57%, хвиля друга 51%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА