16:17 28.03.2019

Засоби опломбування та опечатування на виборах президента України цілком відповідають міжнародним стандартам - АВСО

2 хв читати
Засоби опломбування та опечатування на виборах президента України цілком відповідають міжнародним стандартам - АВСО

Президент Асоціації виробників систем опломбування Ростислав Цирень заявляє, що засоби опломбування та опечатування, що використовуватимуть дільничні та окружні виборчі комісії на виборах президента України в 2019 році, цілком відповідають міжнародним стандартам.

"Те, що зараз використовуватимуть дільничні виборчі комісії і окружкоми (кошти опломбування та опечатування - ІФ) цілком відповідає міжнародним стандартам", - сказав він на прес-конференції на тему: "Вибори-2019. Ризики і виклики: захист прав виборців, захист бюлетенів, виборчих урн і протоколів" у четвер у Києві.

Зокрема, йдеться про такі засоби опломбування та опечатування як пластикові індикаторні пломби, пломби наклейки і сейф-пакети.

Стосовно ж індикаторних пломб, якими будуть опломбовані урни для голосування, контейнери для зберігання і транспортування бюлетенів, то цього року вони будуть білого кольору, матимуть індивідуальні номери, а також індикатор розтину.

Пломби-наклейки мають таку властивість захисту від повторного застосування, за якого при їхньому зриві проявляється відповідний напис, що пломбу вже зривали.

Сейф-пакети, в яких передаватимуть протоколи голосування, також мають низку захисних елементів: мікрошрифт, подвійний шов, спеціальний клапан з номером і систему, яка не дозволяє відкрити пакт методом нагрівання або охолодження.

"Цього року не відбулися торги із закупівлі архівних боксів, тому члени дільничних комісій доставлятимуть бюлетені до окружкомів за допомогою підручних засобів. Або купити картонні коробки, або часто використовуються мішки. Як коробка, так і мішок будуть опломбовані індикаторними пломбами", - розповів Р.Цирень.

Водночас президент Асоціації виробників систем опломбування зазначив, що такі засоби захисту - не панацея від порушень, але "це дуже дієві засоби, що зарекомендували себе для запобігання фальсифікаціям".

"Лише пломбами ми не зробимо чесні вибори, потрібно, щоб на всіх етапах люди виконували свої обов'язки", - наголосив Р.Цирень.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА