13:44 29.03.2019

Штампу "Вибув" у бюлетенях на виборах президента України не буде

2 хв читати
Штампу "Вибув" у бюлетенях на виборах президента України не буде

Центральна виборча комісія інформує про заборону використання штампу "Вибув" і застерігає від внесення будь-яких змін до виборчих бюлетенів на виборах президента України.

"Просимо довести до відома всіх дільничних виборчих комісій з виборів президента України вимоги частини 7 статті 72 закону про те, що внесення змін до виборчих бюлетенів з використанням штампу "Вибув" без рішення Центральної виборчої комісії забороняється, звернувши їхню увагу, що згідно з частиною 9 статті 72 закону особи, винні в протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують завдану шкоду в порядку, встановленому законом", - йдеться в повідомленні прес-служби центрвиборчкому, розміщеному на сайті комісії в п'ятницю.

Також у повідомленні зазначено, що Центрвиборчком ухвалює рішення про скасування реєстрації кандидата на посаду президента України в разі звернення кандидата в будь-який час після його реєстрації, але не пізніше ніж за 23 дні до дня виборів, із письмовою заявою про відмову від балотування.

Таке роз'яснення ЦВК зробила у зв'язку з повідомленнями ЗМІ про ухвалення рішення щодо скасування реєстрації окремих кандидатів на посаду президента України на чергових виборах глави держави.

"Таким чином, строк подання до Центральної виборчої комісії зазначеного звернення кандидата на пост президента України минув 7 березня 2019 року. При цьому законом передбачено, що в разі надходження відповідного звернення кандидата на пост президента України пізніш як за 23 дні до дня виборів, тобто пізніше за 7 березня 2019 року, таке звернення Центральною виборчою комісією не розглядається, рішення щодо нього не приймається", - йдеться в повідомленні комісії.

У ЦВК зазначили, що згадувані публічні заяви кандидатів на посаду президента України щодо відмови від балотування не мають жодних правових наслідків.

"Отже, зауважуємо, що станом на 28 березня 2019 року Центральною виборчою комісією зареєстровано 39 кандидатів на пост президента України, включених до виборчого бюлетеня з чергових виборів президента України 31 березня 2019 року для голосування в день виборів, які залишаються суб'єктами виборчого процесу", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 27 березня колишній голова Верховної Ради Олександр Мороз повідомив про зняття своєї кандидатури з виборів президента України. Таке рішення ухвалила політрада Соціалістичної партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА