17:19 29.03.2019

Позачерговий саміт ЄС відбудеться 10 квітня з огляду на рішення Палати громад щодо Brexit - Туск

2 хв читати
Позачерговий саміт ЄС відбудеться 10 квітня з огляду на рішення Палати громад щодо Brexit - Туск

Голова Європейської ради Дональд Туск оголосив про скликання надзвичайного саміту ЄС з огляду на підсумок голосування щодо угоди про Brexit у британському парламенті.

"З огляду на те, що Палата громад відхилила угоду про вихід, я вирішив скликати Європейську раду 10 квітня", - написав Д.Туск у своєму Twitter у п'ятницю відразу після голосування в Лондоні.

Члени британської Палати громад у п'ятницю проголосували проти угоди про вихід Великої Британії з ЄС. Трансляцію голосування вели британські телеканали.

Угоду, досягнуту прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей із Брюсселем, відкинули 344 депутати. На підтримку документа проголосували 286 членів Палати громад.

На голосування було винесено лише юридично зобов'язувальну частину угоди з ЄС щодо Brexit: угоду про вихід з Євросоюзу. Другу частину угоди - політичну декларацію щодо майбутніх відносин з ЄС - члени палати громад у п'ятницю не розглядали.

Угода про вихід Великої Британії з ЄС є юридично зобов'язувальним документом, в якому позначено умови виходу країни з ЄС. Зокрема, туди внесено положення про "страхувальний плані" стосовно ірландського кордону, яке викликало значне невдоволення серед британських депутатів.

Спочатку, відповідно до Лісабонського договору, Велика Британія мала залишити ЄС 29 березня 2019 року, проте учасники саміту ЄС 21 березня року вирішили перенести цю дату.

Тепер Т.Мей належить до 12 квітня подати ЄС свій подальший план щодо Brexit, в іншому разі країна залишить ЄС цього дня без угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА