22:13 29.03.2019

РФ має намір використовувати фальсифіковані соцопитування для того, щоб оголосити вибори в Україні нелегітимними

2 хв читати
РФ має намір використовувати фальсифіковані соцопитування для того, щоб оголосити вибори в Україні нелегітимними

Російська сторона має намір поширювати сфальсифіковані дані екзит-полів і соціологічних опитувань з метою подальшого проголошення нелегітимними результатів президентських виборів в Україні, запланованих на 31 березня, повідомляється на офіційному сайті Служби зовнішньої розвідки України.

"Передбачається використання фальсифікованих даних соцопитувань на виборчих дільницях під час голосування, які будуть оголошуватися ввечері 31 березня ц.р. з метою хаотизації виборчого процесу і створення підстав для того, щоб Кремль зробив заяву про нібито нелегітимність виборів президента України", - йдеться в повідомленні.

У СЗР відзначають, що основний план дій РФ на українському напрямку в коротко- і середньостроковій перспективах передбачає подальше провокування дестабілізації ситуації в Україні для сприяння реваншу проросійських сил за результатами виборів 2019 року. Він міститиме різні заходи впливу на виборчий процес і підрахунок голосів під час президентських, а в подальшому - і парламентських виборів в Україні.

Для проведення спрямованих проти влади інформаційно-пропагандистських заходів, крім "фейкових" соцопитувань, планується також поширення в українських ЗМІ замовних матеріалів.

Також, за даними СЗР, опрацьовується можливість застосування в тимчасово окупованому Криму "протиправних схем зі скупки і вивезення на материкову Україну документів українського зразка, які засвідчують особу, виданих жителям Криму до березня 2014 року". "Фіксується стійка тенденція до збільшення кількості осіб, які перетинають лінію розмежування в сторону України з метою участі у виборах президента України. Офіційна мета перебування більшості громадян - відвідування рідних. При цьому реальна мета їх перебування - реєстрація на виборчих дільницях і участь у виборах президента України", - наголошується в повідомленні.

У контексті зусиль із втручання у виборчий процес в Україні РФ використовує ресурс т.зв. "ДНР / ЛНР" для здійснення провокацій для зриву і дискредитації виборів. "Спецслужби РФ готують серії провокацій безпосередньо на виборчих дільницях у східних регіонах України, які межують з тимчасово окупованими Росією територіями Донецької та Луганської областей України. Серед варіантів розглядається, зокрема, провокування ситуації з відмовою надання можливості голосувати за довідками переселенців тощо", - повідомляють у СЗР.

Сценарій кібервтручання РФ для впливу на результати виборів президента України і ситуацію в Україні після оголошення результатів виборів передбачає, зокрема, проведення провокацій, пов'язаних з несанкціонованим втручанням в роботу комп'ютерної техніки опозиційних політичних сил, масовані DDoS-атаки на сервери міністерств і відомств з метою відволікання сил і засобів кібербезпеки України на протидію їм, відзначається в повідомленні СЗР.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА