17:31 01.04.2019

У першому турі виборів президента зафіксовано 6 випадків порушення прав журналістів - ІМІ

2 хв читати
У першому турі виборів президента зафіксовано 6 випадків порушення прав журналістів - ІМІ

 Перший тур виборів президента України 31 березня відбувся із додержанням законних професійних прав журналістів, а випадки порушень, які були зафіксовані експертами, мали поодинокий характер, свідчать результати моніторингу Інституту масової інформації (ІМІ) за підсумками дня голосування.

"Загалом ІМІ зафіксував шість випадків порушення прав журналістів під час першого туру президентських виборів. З них чотири випадки були перешкоджанням, один - погрозою та один - кібератакою на сайт регіонального медіа", - йдеться в повідомленні прес-служби ІМІ в понеділок.

Зокрема, три випадки порушень були зафіксовано в Дніпропетровській області та по одному випадку - в Києві, Кропивницькому та на Івано-Франківщині. Порушення стосувалися недопуску журналістів з боку членів виборчих комісій на дільниці та вимагання акредитації для висвітлення виборчого процесу, зазначають в інституті.

"У Києві невідомі молодики перешкоджали російському журналісту зняти сюжет під будівлею Центральної виборчої комісії. У Кривому Розі через неправдиве повідомлення про мінування евакуювали співробітників телеканалу «Перший міський»", - розповіли в ІМІ.

На думку виконавчого директора ІМІ Оксани Романюк, мала кількість порушень свободи слова в день виборів може свідчити про відсутність серйозних намірів фальсифікувати голосування або приховати інформацію від суспільства.

"Водночас журналісти також були більше поінформованими про свої права і зверталися до поліції або до ОВК у разі порушень", - заявила вона.

У ІМІ також додали, що на їхню гарячу лінію, яка працювала цілодобово в день виборів, надійшло вісім звернень. Із них чотири стосувалися особливостей фото- та відеозйомки на дільницях і чотири - допуску журналістів у приміщення ДВК та у квартиру, де голосував виборець, який не міг пересуватися самостійно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА