17:52 01.04.2019

Системних порушень на виборах президента не було, рівень безпеки був високим - Аваков

2 хв читати
Системних порушень на виборах президента не було, рівень безпеки був високим - Аваков

Системних порушень під час першого туру голосування на президентських виборах в Україні не було, рівень безпеки був безпрецедентним, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Усі (співробітники МВС - ІФ) прекрасно відпрацювали, і дійсно ми маємо безпрецедентний рівень безпеки і забезпечення прав на цих виборах", - сказав міністр на брифінгу в Центральній виборчій комісії в понеділок.

При цьому він наголосив: "Системних порушень на виборах ми не побачили".

За словами А.Авакова, була значна кількість повідомлень про правопорушення на виборах. "Загалом було зареєстровано 2605 звернень, відкрито 61 кримінальне провадження", - озвучив цифри глава МВС.

Водночас він наголосив, що ці правопорушення не мали системного характеру, а були радше поодинокі, "іноді анекдотичні і смішні, іноді дрібні".

Загалом, за словами міністра, завдяки превенції вдалося уникнути таких правопорушень, як "сітки", "каруселі", яких практично не було.

Крім того, він зазначив, що до МВС не надходило жодних серйозних скарг від спостерігачів щодо перешкоджання їхній роботі. "Це також дуже позитивний сигнал", - підсумував А.Аваков.

У свою чергу голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що станом на 14:00 понеділка до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 61 кримінальне правопорушення.

Він зауважив, що із 2605 сигналів про порушення було 140 повідомлень про незаконну агітацію, але лише незначну їх кількість було внесено до ЄРДР, тому що вони не мали підтвердження. Також було 149 випадків фотографування бюлетенів, 54 випадки підкупу виборців, 38 випадків пошкодження бюлетенів, 18 неправдивих повідомлень про мінування виборчих дільниць.

"Найбільш "проблемні" повідомлення про мінування ми внесли до ЄРДР як теракт, і їх розслідує СБУ, але це були більше превентивні заходи, і вони дали свій результат", - пояснив С.Князєв.

Голова Нацполіції розповів також про 13 фактів спроб винесення бюлетенів з дільниць.

У регіональному розрізі найбільше правопорушень було зафіксовано в Дніпропетровській області - 16, у Донецькій області - 7, у Вінницькій області - 5, у Чернігівській та Харківській областях - по 4, а в деяких областях взагалі не помічено серйозних правопорушень.

"Якихось кримінальних правопорушень, які могли б значно вплинути на хід виборчого процесу, Національна поліція на цей час не зафіксувала", - підсумував С.Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА