19:30 01.04.2019

ЄС: Голосування в першому турі виборів президента України було добре організоване, прозоре та ефективне, ЄС сподівається на вільний і справедливий другий тур

2 хв читати
ЄС: Голосування в першому турі виборів президента України було добре організоване, прозоре та ефективне, ЄС сподівається на вільний і справедливий другий тур

В Європейському Союзі оцінюють, що голосування в першому турі президентських виборів, який відбувся в Україні 31 березня, було добре організоване, відбулося прозоро та ефективно.

Про це йдеться в заяві офіційного представника Зовнішньої дипломатичної служби Європейського Союзу, поширеній у понеділок у Брюсселі.

В ЄС послалися на оприлюднену раніше оцінку місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ. "Згідно з даними місії БДІПЛ/ОБСЄ зі спостереження за виборами, вибори були конкурентними, виборці мали широкий вибір і явка була значною. Основні свободи, як правило, дотримувалися", - констатували в Брюсселі.

При цьому в ЄС вказали на те, що місія БДІПЛ "відзначила деякі недоліки, як-от зловживання державними ресурсами та підкуп виборців". Крім того, в заяві наголосили, що "хоча медіаландшафт був різноманітний, висвітлення кампанії часто виявлялося упередженим, а серед учасників не було справжніх політичних дебатів".

"Проте день виборів, який був мирним, був оцінений загалом позитивно і прокладає шлях до другого туру. Голосування було добре організоване, гладко, прозоро та ефективно, і процедури загалом дотримувалися. Європейський Союз сподівається на вільний, справедливий і прозорий другий тур виборів 21 квітня відповідно до міжнародних стандартів", - заявили в ЄС.

У документі також наголошується на важливості того, щоб усі партії дотримувалися демократичних принципів, поважали волю українського народу і "не викликали непотрібної напруженості".

"ЄС залишається непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми продовжуємо підтримувати прихильність України справі забезпечення стабільного, процвітаючого і демократичного майбутнього для всіх її громадян, а угода про асоціацію забезпечує всеосяжні рамки для нашої тісної співпраці", - наголосили в ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА