19:35 01.04.2019

Зеленський може дати ІТ-галузі необхідний діалог із Заходом

2 хв читати
Зеленський може дати ІТ-галузі необхідний діалог із Заходом

Голова наглядової ради дата-центру "Парковий", екс-голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації Петро Яцук вважає кандидата в президенти Володимира Зеленського гідною кандидатурою, здатною не заважати українській ІТ-галузі розвиватися.

На думку П.Яцука, ІT-галузь самодостатня і здатна розвиватися самостійно. "Усе, що нам (представникам галузі - ІФ) потрібно, - це прямий діалог із Заходом та зі споживачами. Це Зеленський точно зможе дати", - зазначив він.

П.Яцук наголосив, що особисто знає і спілкувався з більшістю нинішніх кандидатів у президенти, і розуміє, чого від кожного можна очікувати. "Із В.Зеленським я не знайомий, проте він для мене кандидат зі знаком "плюс". І ось чому. Коли Зеленський говорить про щось особисте, він вживає займенник "я", а коли виступає як кандидат на президентську посаду, говорить про програму дій, він вживає займенник "ми". Це означає, що він командний гравець, і для мене це важливо", - вважає екс-голова НКРЗІ.

На його думку, відсутність досвіду у В.Зеленського, що непокоїть велику частину бізнесу, - не є суттєвою проблемою. "Якщо людина зробила таку блискучу кар'єру і досягла такої популярності, то у нього вистачить розуму розібратися. Я згадую свій особистий досвід: мене "висмикнули" з філії з посади начальника відділу планування розвитку мереж і призначили помічником першого заступника міністра (заступником голови Держкомзв'язку). Я місяць не відходив від заступника міністра, поглинав інформацію і систематизував її. Не скажу, що через місяць я вже все знав, але я був готовий уже сприймати і розуміти ключові процеси", - наголосив екс-голова НКРЗІ.

За словами П.Яцука, аналіз світового досвіду свідчить, що більшість видатних реформаторів не були професійними політиками. "Тому я вірю, що В.Зеленський зможе це зробити, якщо він дійсно цього захоче. І вірю, що це піде на користь нашій країні", - заявив голова наглядової ради дата-центру "Парковий".

На думку П.Яцука, відсутність страху за рейтинг і за симпатію електорату "звільняє мізки для потрібних рішень і реформ, які не завжди популярні".

Він також зазначив, що розміщення виборчого штабу В.Зеленського у КВЦ "Парковий", свідчить про те, що він" не дивиться назад, у минуле, він дивиться в майбутнє" і готовий заради цього майбутнього працювати.

Як повідомлялося, кандидати в президенти України Володимир Зеленський і нинішній глава держави Петро Порошенко набирають 30,26% та 15,99% голосів виборців відповідно за підсумками обробки 90,08% протоколів Центральною виборчою комісією. За лідерку ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко проголосували 13,35% виборців, за кандидата від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка - 11,53%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА