12:16 03.04.2019

Кабмін заборонив нерегулярні авіарейси між Україною та РФ

2 хв читати
Кабмін заборонив нерегулярні авіарейси між Україною та РФ

Кабінет Міністрів України заборонив нерегулярні авіарейси між Україною та державою-агресором, за винятком рейсів, необхідних для забезпечення дій місій міжнародних організацій.

"Пропонується встановити заборону на здійснення нерегулярних рейсів перельоту між Україною і державою-агресором за винятком рейсів польотів, необхідних для забезпечення дій місій міжнародних організацій, ООН, ОБСЄ і Червоного хреста", - йдеться в тексті пропозиції, внесеної міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, яку підтримав уряд.

А.Аваков зазначив, що відповідне рішення ухвалено на підставі аналізу перельоту кандидата в президенти від партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка до РФ. "Пан Бойко скористався лазівкою в нашому законодавстві, отримав відповідне добро ФСБ Російської Федерації на такий прямий переліт", - додав міністр.

Зокрема, йдеться про те, що раніше ухвалені заборони не поширювалися на нерегулярні рейси між Україною та РФ, які здійснювали не зареєстровані в РФ повітряні судна.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко указом від 16 вересня 2015 року ввів у дію рішення РНБО від 2 вересня "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які підпала низка російських авіакомпаній, зокрема найбільша - "Аерофлот".

Аналогічні санкції введено стосовно державіакомпаній РФ "224 льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "Донавіа", "Когалимавіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибір", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Якутія", "Ямал" та інших. 25 вересня 2015 р. Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про заборону польотів в Україну цих російських авіакомпаній.

У свою чергу Федеральне агентство повітряного транспорту (Росавіація) з 25 жовтня 2015 року ввело повну заборону на використання повітряного простору РФ для авіакомпаній України.

У листопаді того ж року Державіаслужба України повідомила російській стороні про заборону транзиту через Україну для авіакомпаній РФ із 26 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА