17:59 03.04.2019

Законопроект про санкції проти РФ за втручання у вибори представили два сенатори США

2 хв читати
Законопроект про санкції проти РФ за втручання у вибори представили два сенатори США

Два американських сенатори в середу внесли до Конгресу США законопроект, спрямований на запобігання втручанню Росії в американські вибори, передає агентство Bloomberg.

У законопроекті Deter Act сенатор-демократ Кріс ван Голлен і сенатор-республіканець Марко Рубіо погрожують Росії санкціями в банківському секторі, сферах енергетики, оборонної промисловості й суверенного боргу.

Законопроект вимагає від директора національної розвідки США встановити в 30-денний період, чи втручалася Росія або будь-яка інша держава у вибори в США.

Законопроект спрямований проти Росії, проте його автори зазначають, що кіберзагроза йде і від інших країн: Ірану, КНДР і Китаю. Сенатори вимагають від американської адміністрації представити Конгресу стратегію з протидії втручанню цих країн в американські вибори.

Якщо факт втручання Росії буде встановлено, то законопроектом пропонується протягом 10 днів запровадити санкції проти російських банків та енергетичних компаній. До банків, проти яких сенатори готові ввести санкції, увійшли Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Россільгоспбанк і Зовнішекономбанк.

Також санкції передбачають заборону всіх транзакцій із російським суверенним боргом, що потрапляють під юрисдикцію США. Крім того, сенатори пропонують заморозити всі активи осіб у США, що підпали під санкції.

У минулому році ці самі сенатори представляли законопроект під назвою DETER Act, що розшифровується як Defending Elections from Threats by Establishing Redlines Act - Акт для "захисту виборів від загроз шляхом встановлення обмежень". Тоді законопроект так і не було винесено на голосування в Сенаті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА