18:43 03.04.2019

До держбюджету України спрямовано 2,8 млн грн, незаконно внесених на рахунки кандидатів у президенти

2 хв читати
До держбюджету України спрямовано 2,8 млн грн, незаконно внесених на рахунки кандидатів у президенти

До державного бюджету України з рахунків кандидатів у президенти перераховано 2 млн 820,3 тис. грн внесків, здійснених із порушенням вимог законодавства, повідомила член Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак.

"2 млн 820 тис. 309,96 грн перерахували до держбюджету розпорядники накопичувальних рахунків виборчих фондів кандидатів у президенти. Ці гроші - внески у виборчі фонди, здійснені з порушенням чинного законодавства (ч.3 ст.3 закону України "Про вибори президента України"). Ці кошти - лише 1/10 частина того, що НАЗК на основі документальних підтверджень вимагає від розпорядників віддати до бюджету", - написала Н.Корчак на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За її словами, всі внески, здійснені з порушеннями, повернули розпорядники виборчих фондів кандидата від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка і лідера партії "Наші" Євгена Мураєва. Частково кошти перерахували до держбюджету розпорядники фондів лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, шоумена Володимира Зеленського та екс-глави СБУ Ігоря Смешка.

"Усе ще невідома доля матеріалів (і грошей) щодо можливих ознак кримінального злочину стосовно розпорядників виборчого фонду Анатолія Гриценка та Володимира Зеленського, які НАЗК передало до Національної поліції. Хоча загальна сума внесків, здійснених до зазначених фондів із порушеннями, становить понад 7 млн грн", - зазначила Н.Корчак.

Вона нагадала, що НАЗК, виконуючи контрольні повноваження щодо фінансування передвиборчої агітації, перевіряє обмеження у здійсненні внесків відповідно до ст.15 закону України "Про політичні партії в Україні". Під час такої перевірки виявлено випадки здійснення внесків особами, яким заборонено робити добровільні внески. В такому випадку розпорядники рахунків виборчих фондів зобов'язані відмовитися від внеску особи, яка не має права здійснювати такий внесок, протягом трьох днів від дня, коли розпоряднику стало про це відомо, й перерахувати такий внесок до держбюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА