07:25 05.04.2019

Президент Естонії запропонує лідеру партії Реформ сформувати новий уряд

2 хв читати
Президент Естонії запропонує лідеру партії Реформ сформувати новий уряд

Президент Естонії Керсті Кальюлайд (Kersti Kaljulaid) запропонує голові партії Реформ Каї Каллас (Kaja Kallas), яка перемогла на парламентських виборах, сформувати новий уряд.

"Президент зустрінеться в п'ятницю в Кадріорг (де розташована резиденції глави держави) з головою партії Реформ Каєю Каллас, якій запропонує сформувати уряд", повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі глави держави.

Згідно з Конституцією, прем'єр-міністр Юрі Ратас (Juri Ratas) оголосив у четвер про відхід уряду у відставку в зв'язку з початком роботи нового складу парламенту, обраного 3 березня.

Ще до виборів глава держави пообіцяла, що доручить сформувати новий уряд голові партії, яка отримала найбільшу кількість депутатських мандатів.

Переможцем на виборах стала праволіберальна, що представляє інтереси великого капіталу, партія Реформ на чолі з головою К.Каллас, яка отримала 34 мандати із 101.

Однак місцеві політологи сумніваються, що їй вдасться сформувати нову коаліцію, так як увійти з реформістами в правлячий союз погодилася тільки Соціал-демократична партія з 10 мандатами. Це означає, що ці політичні організації зі своїми 44 мандатами не зможуть сформувати уряду більшості.

Водночас, партія Центру, котра отримала 26 мандатів, вже заручилася згодою Консервативної народної партії (19 мандатів) і партії "Вітчизна" (12 мандатів) увійти до правлячого союзу. Володіючи 57 мандатами, ці три партії зможуть сформувати уряд більшості. Як очікується, про зміст коаліційної угоди і про розподіл міністерських портфелів ці три партії повідомлять у суботу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА