19:48 05.04.2019

Прохання Мей про перенесення Brexit на 30 червня викликає багато питань

2 хв читати
Прохання Мей про перенесення Brexit на 30 червня викликає багато питань

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в п'ятницю заявив, що Британія поки не змогла внести ясність у питання про подальші дії щодо Brexit.

"Наскільки мені відомо, послання, спрямоване сьогодні (Євросоюзу від Т.Мей - ІФ), не дає відповіді на запит ЄС про надання додаткової інформації (про наміри Британії щодо Brexit - ІФ)", - сказав М.Рютте на брифінгу.

За його словами, послання Т.Мей з проханням про продовження Brexit "викликає безліч питань", у зв'язку з чим на майбутньому саміті ЄС 10 квітня очікуються інтенсивні дискусії.

Окрім того, нідерландський прем'єр висловив упевненість, що найближчими днями будуть проводитися телефонні переговори між представниками Брюсселя і Лондона з Brexit.

"Ми сподіваємося, що Лондон внесе ясність до наступної середи", - сказав М.Рютте.

Раніше в п'ятницю прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей направила листа голові Європейської ради Дональду Туску, в якому вона попросила про продовження термінів Brexit до 30 червня.

Незадовго до цього ЗМІ повідомили, що сам Д.Туск планує запропонувати країнам ЄС план "гнучкого" Brexit. Згідно з цим планом, дата Brexit переноситься на рік, але Великобританія може вийти з ЄС і раніше, якщо британський парламент зможе гарантувати угоду з Брюсселем.

Спочатку Великобританія мала покинути ЄС 29 березня, однак потім ЄС погодився відтермінувати Brexit до 12 квітня. Рішення щодо подальших кроків у зв'язку з Brexit очікується на позачерговому саміті ЄС, який відбудеться 10 квітня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА